Visszaél az adatokkal a FarmVille

2010. október 19. 12:45

Újabb biztonsági rés van a Facebookon: az online hirdetők építenek adatbázist a felhasználók adataiból. A legnépszerűbb játékok, alkalmazások is érintettek.

2010. október 19. 12:45

A Wall Street Journal szerint a Facebook legnépszerűbb alkalmazásai közül nem egy ad át személyes információt online hirdető cégeknek, illetve fér hozzá a felhasználók, nem egyszer annak barátai nevéhez is. Ez ráadásul azokat is érinti, akik komoly biztonsági intézkedéseket tettek személyes adataik megőrzésére.

A közösségi oldal szóvivője vasárnap elmondta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a minimumra csökkentsék az érintett felhasználók számát: „A felhasználók azonosítóját a böngészője vagy a telepített alkalmazások tudják megosztani az adatbázisokat építő cégekkel. Ugyanakkor az azonosító ismerete még nem jelenti azt, hogy a felhasználó adataihoz is hozzáférnek” - tette hozzá.

A WSJ szerint a tíz legnépszerűbb facebookos játék - többek között a Farmville 59 millió felhasználójával, a Texas HoldEm Poker és a FrontierVille - továbbadja a felhasználók azonosítóját. A legtöbb alkalmazást független cégek készítik, melyek legalább 25 adatgyűjtőnek küldték tovább az adatokat, ezen cégek egy része az ID alapján követi az online aktivitást.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!