Nem jön kedden Budapestre a Lufthansa, minden járatot töröltek

2024. február 19. 17:37

Sztrájk miatt a német légitársaság járatainak mindössze 10-20 százaléka közlekedik majd a holnapi napon.

2024. február 19. 17:37
null

Február 19-én este 8 órától 21-e reggel 7 óra 10 percig újabb sztrájkot hirdetett a Verdi szakszervezet a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében. A német légitársaság járatainak mindössze 10-20 százaléka közlekedik majd – közölte az Airportal.hu.

A szakportál cikke szerint a légitársaság értesítette az érintetteket, valamint ingyenes átfoglalást is biztosított számukra, emellett a belföldi járatok esetében vonatjegyre beváltható utalványt ajánlott.

A Lufthansa arra kéri a törölt járatokra jegyet váltókat, hogy ne menjenek ki a repülőterekre, hiszen a sztrájk idején az ügyfélszolgálati pultokban sem lesznek dolgozók.

A legközelebbi hasonló esetre nem is olyan régen, február 7-én és 8-án volt példa: akkor a Verdi szakszervezet tartott munkabeszüntetést a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében. A német légitársaság akkor szintén törölte minden budapesti járatát.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!