Három ügyben indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen az Európai Bizottság

2024. január 25. 19:26

A Bizottság intézkedéseket tesz az uniós irányelvek teljes körű és időben történő átültetése érdekében.

2024. január 25. 19:26
VON DER LEYEN, Ursula

Az Európai Bizottság három ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben – derült ki az Európai Bizottság hivatalos honlapján

Az Európai Bizottság a szén-dioxid kibocsátását beárazó kibocsátáskereskedelmi rendszer új szabályai miatt kezdte meg az egyik eljárást. Ezek a módosítások szigorítják a jelenlegi előírásokat és új gazdasági ágazatokban is bevezetik az ETS-nek nevezett rendszert, mint (2027-től) az épületekre, a közúti közlekedésre és a kis kibocsátású iparágak tüzelőanyagaira. Az uniós tagállamok közül egyedül Dánia ellen nem indult ez ügyben eljárás.

A második eljárást Magyarország és 16 másik tagállammal szemben indították el, mert az új gépjármű-felelősségbiztosítási szabályok átvezetését sem jelezték a tavaly decemberi határidőre. 

Végül, de nem utolsó sorban: 21 tagállam, köztük Magyarország maradt adós a nem teljesítő hitelekről szóló irányelv átültetésével. Ez többek között fogyasztóvédelmi biztosítékokat és jelentős átstrukturálási intézkedéseket vezet be, például nem fizető adósok késleltetve fizethetik a törlesztőrészleteiket, módosulhatnak a kamataik vagy részlegesen elengedhetik az adósságukat.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. január 26. 12:10
Tipikusan bürokrata agymenések!
KBA98
2024. január 26. 10:15
Ursula egy agyament, gerinctelen némber! Minden büntetés jár neki, ami csak elképzelhető, persze a társaival együtt!
alexandrosz-2
2024. január 26. 06:10
Hahahaha, büsszel fütyül, a vétótlan köpcös geci csicska, meg a csicska bandája fancsali pofàval ropja rá a haláltáncunkat. Sosem arra kell figyelni, amit hazudoznak a köpcös geci, meg a sameszai, hanem arra, amit csinálnak!
vbandi-8
2024. január 26. 04:58
HUXIT ADDIG MINDEN VÉTÓ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!