Itt a lista, ez Magyarország tíz legveszélyesebb útszakasza

2024. február 09. 10:40

A Közút kimutatása szerint a veszélyes helyek majdnem fele településen belül van.

2024. február 09. 10:40

A Vezess.hu megkérte a Magyar Közút Zrt-t, hogy listázzák, melyek a legveszélyesebb útszakaszok Magyarországon. A kimutatás szerint a veszélyes helyek majdnem fele településen belül van. A listán az út száma, és azon belül az érintett település van megadva, így elég jól beazonosíthatóak a gócpontok:

Forrás: vezess.hu

A portálon azt írják: minden egyes személysérüléses baleset rendelkezik egy ún. súlyszámmal, amely a sérülés mértékétől függ. Egy könnyű sérülésekkel járó balesetnél ez a szám alacsonyabb, míg a halálosnál magasabb. Ezt az adatot a végén összeadták a balesetek együttes számával – így alakította ki a Magyar Közút Zrt. a sorrendet.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. február 09. 20:53
Lami66 és Janika50: IGEN=100%!!!!!!!!!!!!
Janika50
2024. február 09. 13:38
Ez a felsorolás számtalan módon értelmezhető. az egyik szerint, tükör, hol élnek nagy számban a felfuvalkodott, kivagyi újgazdagok. Hivatásos gépjárművezető vagyok. kb 25 év BKV, több, mint 20 év a Hungarocamionnál és leányvállalatainál. 1997-ben kaptam meg Genovaban a 2milió balesetmentes km utáni elismerést. Oklevél, arany pecsétgyűeű, 1000 CHF. Tehát van összehasonlittási alapom. De ilyen közlekedési állapotokkal, mint ami a közútjainkon eluralkodott, még Teheranban, Bagdadban, Jeruzsálemben sem találkoztam. Az, hogy nagyonsok közlekedő partneremnek rajta kivűl a többi közlekedő legyőzendő, semmibe veendő ellenség, a legtöbbünknek nem újdonság. Nem tudom hol rontottuk el. A rendőrség, a biróságok, az oktatás? Lehet, igy együtt mind. Az napjainkra elengedhetetlen, hogy ezen sürgőssen változtatnunk kell!!! Valamennyiünknek, amig nem késő.
szintetikus
2024. február 09. 12:47
Az Orbán kormány úgy látom bátorítja a gyorshajtást és a gyalogos gázolást is, mert nincs szigorú törvény ezek ellen. Az árpád-hídi gázolót is kiengedték nagyon gyorsan. Ilyen világ ez.
Falióra tábornok
2024. február 09. 11:15
"Az útkezelő értékelése szerint külterületen jellemzően a csomópontok és az éles kanyarok okozzák a legtöbb bajt, míg településeken belül a különféle útkereszteződések." tehát a magyar végülis csak egyenes úton tud vezetni, és ott sem mindig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!