Kampányfinanszírozási botrány: Márki-Zay ismét elszólta magát, indulhat a magyarázkodás a baloldalon (Videó)

2024. január 27. 17:06

A bukott miniszterelnök-jelölt ezúttal a 2022-es kampányfinanszírozási botránnyal kapcsolatban hazudtolta meg a baloldali politikusokat, de még Korányi Dávidot is.

2024. január 27. 17:06
null

Márki-Zay Péter nemrég az ATV Start vendége volt, ahol a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke a műsorban kifejezetten érdekes kijelentést tett a baloldali külföldi kampányfinanszírozásával kapcsolatban – szúrta ki a Magyar Nemzet. 

Meghazudtolta Korányit is

A műsorban 14:44-től kezdődően a politikus a következőket mondta: „Az Action for Democracy már 2022-ben kijelentette nekünk, hogy természetesen ők az összellenzéket támogatták, tehát a Mindenki Magyarországát nem fogják támogatni”. A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje ezzel lényegében közvetett módon elismerte, hogy 

a hatpárti baloldali szövetség választási kampányát támogatta az Action for Democracy (A4D). 

A fenti kijelentésének érdekessége, hogy ezzel Márki-Zay Péter az A4D vezetőjét is meghazudtolta, Korányi Dávid ugyanis 2022-ben többször is cáfolta, hogy pártokat támogattak volna.

Korányi a Telex érdeklődésére válaszolva kijelentette, „ez nem pártpolitikai vagy kampánytámogatás” volt és „ezért nem is tudhatott róla Ungár Péter, valamint a többi ellenzéki politikus. Az A4D egy olyan információs, edukációs, kultúraváltoztató kampányt támogatott, amely kiáll az euroatlanti értékrend, a jogállamiság és a demokrácia mellett”. A Magyar Nemzet cikkében felidézte az is, hogy Korányi Dávid 2022 végén egy angol nyelvű közleményben is visszautasította a pártok támogatásának vádját: „mi soha nem adtunk pénzt politikai pártoknak vagy jelöltek kampányára”.

Magyarázkodhat a baloldal

Márki-Zay Péter legújabb elszólása azonban nem csak Korányinak okozhat kellemetlen pillanatokat, de jónéhány baloldali politikusnak is, akik korábban azt állították, hogy nem tudtak a külföldi kampánypénzekről. A politikus kijelentése például a baloldal legerősebb pártjának vezetőjét is kellemetlen helyzetbe hozta, hiszen korábban Gyurcsány Ferenc is azt állította, hogy nem kaptak külföldi pénzeket.

A DK-vezér a HírTV azon kérdésére, hogy tudott-e arról, hogy

 Márki-Zay Péter mozgalmához külföldi kampánypénzek is érkeztek azt válaszolta, hogy nem és azt is állította, hogy a DK ezeket nem is használhatta. 

Gyurcsány Ferenc említett kijelentése a lenti videóban 01:41-től hallható:

***

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila


 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2024. január 28. 05:31
Még mindíg azon gondolkodom, hogy miért is siránkozik a fidesz. :))))
FreedomEva3
2024. január 27. 22:24
Ezt az MZP t mindenhol szerepeltetni kellene, folyamatosan! Sok kreatív ügynökségnek adott milliárdos nagyságrendű kampánypénzt spórolna meg - elég, ha beszél!
barni-a-hegyrol
2024. január 27. 21:07
Bartus, mint az ellenzék fő ideológusa és miami-i külképviselete, nyilatkozott már az ügyben??? Komolyan aggódom, ugyanis épp most olvastam egy Tik-Tok csatornán, hogy a fort lauderdale-i hullaházban fekszik kiterítve. A halál oka: A szar a fossal összekeveredett benne.
Szerintem
2024. január 27. 20:47 Szerkesztve
"szutykok 2024. január 27. 20:35 A kipcsak ciganyhorda tovább darálja a fingot meg a magyargyűlölő propagandát, de érdekes módon csak illibernyák tolvaj bűnözök ülnek sitten:DD" Júj de jó, mindig örülök, ha kipcsakoztok. Az egy igen erős propaganda, amivel erőteljesen termelitek a fidesz 2/3-ot. Mert ugye ti elzárnátok minden oroszt, de nem vennétek semmit Közép-Ázsiából se, ahol van ugyan eladó, de mert azok meg kipcsakok. Szóval mindig örülök, amikor ilyen nyíltan kihirdetitek, hogy ti totálisan leaállítanátok a magyar gazdaságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!