Itt az Erste válasza az új kártyamizériára

2024. január 05. 13:59

Nem úgy van, ahogy a Háttér Társaság állítja.

2024. január 05. 13:59

Mint arról a Mandiner is beszámolt, a Háttér Társaság nevű LMBTQ-lobbiszervezet a minap hangosan ünnepelte, hogy új, a transzneműeket támogató bankkártyát dob piacra az Erste Bank, amelyen már bármilyen nevet választhat magának a tulajdonos. Ezzel kapcsolatban most a bank egy friss közleményt adott ki, amelyet eljuttattak lapunkhoz. 

E szerint „Az Erste folyamatosan alkalmazkodik ügyfeleihez, és teszi egyre inkább személyre szabhatóvá szolgáltatásait. A bank ATM-jeiben az ügyfelek kiválaszthatják, milyen címletben kérik az összeget. A George alkalmazásban meghatározhatják, mely termékeket, számlákat akarnak látni a nyitó oldalon, beállíthatják a színeket, még a George App ikonjának színét is. De elnevezhetik célbetét számláikat is. 

Az Erste 2023. december 1-től tette személyre szabhatóbbá a kártyáit is. A bank ezért egy hónapja már bármely lakossági ügyfele számára biztosítja, hogy a betéti-és hitelkártyán feltüntetett név eltérjen az azonosító okmányon szereplőtől. 

A módosított név a változatlan vezetéknév mellett a keresztnév rövidítése vagy egy Magyarországon anyakönyvezett keresztnév lehet”. 

Azaz – a Háttér állításával ellentétben – nem új bankkártya bevezetése zajlik, hanem egyfajta szolgáltatásbővítés, amely azonban nem zárja ki, hogy a kártyatulajdonosok más keresztnevet szerepeltessenek a plasztikkártyán.

Ebben a közleményben már végre kitértek arra, mi történik abban az esetben, ha fizetésnél az adott illető személyi igazolványát is elkérik. Íme a válasz:

„Fontos felhívni a figyelmet, hogy a kereskedők megtagadhatják a kártya elfogadását, ha az azon szereplő név nem feleltethető meg egyértelműen az okmányban szereplőnek”. 

„A módosítással a bank azoknak ügyfeleknek kívánt kedvezni, akik 20 karakternél hosszabb névvel rendelkeznek, vagy két keresztnevük közül csak az egyiket használják, vagy épp az egyik nevüket jobban szeretik. A rövidített, vagy a hivatalostól eltérő keresztnév feltűntetésének lehetősége értelemszerűen nem zárja ki azt, hogy az okmányban szereplő nemtől eltérő nemű keresztnevet válasszanak az ügyfelek, melyre vonatkozóan szintén volt kérés a bank felé” – írják.

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bukarest_parade
2024. január 07. 11:50
Mekkora hazugság! Több mint 15 éve vagyok az ügyfelük és mindig is csak az egyik keresztnevem szerepelt a kártyámon. A látra szóló kamat mennyi?
scorpicores
2024. január 06. 19:58
Érdekes, néhány nappal azután lett nagy pofájuk, miután az állam eladta a banki részesedését nekik...
zsolt196969
2024. január 06. 19:29
No komment. A nagy mellény majd befosok hát elég gáz!!!!
Szuperszig
2024. január 06. 07:24
Szép új jövő. Ha megvádolsz egy hírességet azzal, hogy 30 évvel ezelőtt kihívóan nézte meg a seggedet vagy a melleidet, esetleg nőnapkor még puszit is adott, és ezért bepereled, simán tönkre tudod vágni. Ha egy céget akarsz taccsra tenni, elég ha a HáttérTársaság, vagy bármelyik LMBTQPRKDG+ szervezet megdicséri, mint befogadó vállalkozást. :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!