Ettől eljő a világbéke, minden baj megoldódik: transznemű bankkártyát dob piacra az Erste Bank

2024. január 04. 19:42

Avagy így lehet Bélánál Margit kártyája.

2024. január 04. 19:42
null

A Háttér Társaság arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy az Erste Bank egy újítást vezetett be, külön a transznemű embertársainknak:

a transzbankkártyát.

A kártyán bármilyen név szerepelhet, ezzel „megoldva” egy egészen mostanáig ható óriási „problémát”: a transz embertársainknak eddig el kellett „szenvedni” a saját nevük látványát a bankkártyájukon.

Magyarán, ha valakit még a transzneműsége előtt Bélának hívtak, s a transzneművé válása után már Margitnak, most már bemehet az Erste Bankba és kérhet Margit névre kártyát.

Arra a kérdésre, hogy mi történik akkor, amikor az adott illető személyiét is elkérik fizetésnél, már nem ad választ a poszt.

A Háttér Társaság kitörő lelkesedéssel reagált

„Magyarországon a jogi tranzíció teljes eltörlése fokozottan nehéz helyzetbe kényszeríti azon transznemű társainkat, akik a törvény hatályba lépése előtt nem tudtak jogilag nemet és nevet változtatni: diszkriminációnak és veszélynek vannak kitéve azáltal, hogy kényszerűen elő kell bújniuk, valahányszor fel kell mutatniuk a igazolványaikat, melyen egy, az identitásuktól eltérő nem vagy név szerepel” – írták.

„Örömmel tudatjuk veletek, hogy ettől a hónaptól kezdve az ország összes Erste bankfiókjában igényelhető olyan bankkártya, melyen 

az ügyfél a választott nevét tüntetheti fel, amennyiben az szerepel az anyakönyvezhető nevek listáján. 

Ez az új szolgáltatás segítheti transznemű társainkat is mindennapi pénzügyek intézésekor!”

Nyitókép: Háttér Társaság Facebook-oldala

 

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2024. január 05. 09:39
Érdekes lesz biztonsági szempontból, hogyan azonosítják a számlatulajdonost, csak nem ujjlenyomattal?
blackorion93
2024. január 05. 09:06 Szerkesztve
Én balos vagyok, de lehet eddig voltam Erstés xD Nincs emögött semmilyen "szolidaritás" csak profit hajhászát. A transznemű lmbtq+ kurvaanyja hangos kisebbségnek meg elfogadni, hogy nem körülöttük forog a kibaszott világ.
ujujuj
2024. január 05. 08:39
Ha a terrorizmus támogatása elleni törvények ürügyén ezerwattos lámpával világítanak be az ember segglyukába a bankok, akkor ilyet hogy lehet? Nézi az ügyintéző néni, hogy nem ugyanaz a név szerepel a bankkártyán, mint a személyiben, és csak annyit kell rá mondani, hogy "de kérem én buzi vagyok", és kész is van? Meg ha "a plasztikkártya nem olyan fontos dolog, az csak egy darab műanyag" - ahogy a lipsik szoktak érvelni minden buzijogi harcukban - akkor miért lényeges, hogy ne a rendes neve legyen ráírva, hanem a transzneve?
Uztu
2024. január 05. 07:47
Izé, ha a név ennyire gond, csak ne kerüljön rá a kártyára???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!