„Brüsszel úgy zsarolja Magyarországot, mintha nem lenne holnap” – Orbán Balázs reagált a Financial Times cikkére

2024. január 29. 10:44

„S most már nem is próbálják titkolni” – húzta alá a miniszterelnök politikai igazgatója.

2024. január 29. 10:44

A Mandiner is szemlézte a Financial Times azon értesülését, mely szerint végleg megvonhatnak minden uniós forrást Magyarországtól, ha újból vétót kap az ukrajnai támogatás.

A tét nem kevesebb, mint 50 milliárd euró.

A kiszivárgott dokumentumokból kiderül, mi lehet az EU döntéshozóinak stratégiája. A lap szerint az Unió sürgetni fogja tagállamait, hogy szüntessék meg a Magyarországnak szánt összes uniós támogatást, ha az ország nem hátrál meg azon ígéretétől, hogy megvétózza az EU által javasolt 55 milliárd dolláros katonai segélycsomagot Ukrajnának.

Változásra van szükség Brüsszelben

Erre reagált X közösségi oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Mint fogalmazott, „Brüsszel úgy zsarolja Magyarországot, mintha nem lenne holnap,

annak ellenére, hogy mi kompromisszumot javasoltunk.

Azzal folytatta, hogy ahogy a Financial Times jelentette Bóka János miniszter szombaton új javaslatot küldött Brüsszelnek, amelyben leszögezte, hogy „most már nyitott arra, hogy az uniós költségvetést használják fel az Ukrajna-csomagra. Sőt, akár közös adósságot is kibocsáthat annak finanszírozására, ha más kikötésekkel egészítik ki, amelyek lehetőséget adnak Budapestnek arra, hogy később meggondolja magát”.

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint

 „kristálytisztán látszik: ez zsarolás, és semmi köze a jogállamisághoz.

 És most már nem is próbálják titkolni!” – húzta alá.

„Bármi is történik, változásra van szükség Brüsszelben!” – zárta a bejegyzést Orbán Balázs.

A vonatkozó bejegyzést, alább olvashatja:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonpali
2024. február 04. 12:55
Kialakult egyfajta munkarend a felek közt, jól láthatóan. Ők újabb és újabb eljárásokat indítanak ellenünk, mi cserébe hálánk jeléül, kisebb fáziskéséssel megszavazzuk a legújabb idiotizmusukat.
bsztcs
2024. január 30. 14:28
A zsaroläs ätment pszichoterrorba. A pszichopatäk csinäljäk ezt.
tapir32
2024. január 29. 17:09
Az EU-ban egyetlen egy ország sem köteles mindenben egyetérteni a többi országgal! Minden ország képviselője ragaszkodhat az általa képviselt állásponthoz! Amennyiben, a saját állásponthoz való ragaszkodást szankcionálják, az a diktatúra, az a zsarolás! Változtatni kell az EP összetételén! Antidemokratikus képviselőknek nincs helye az EP-ben! Az ilyen alakok számos megnyilatkozása nem áll összhangban a közös értékekkel, mint a demokrácia, a szabadságjogok, valamint a jogállamiság.
grenki-2
2024. január 29. 15:08 Szerkesztve
Satuba vagyunk szorítva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!