Orbán Viktor: „Bezárjuk azokat a kiskapukat, ahol begurították külföldről a dollárokat”

2023. december 13. 13:18

A magyar szuverenitást mindenkitől meg kell védeni, a szuverenitás egy abszolút érték – emelte ki a Mandiner kérdésére Orbán Viktor. A miniszterelnökkel készült exkluzív interjúból kiderül, miért van szükség a szuverenitásvédelmi törvényre.

2023. december 13. 13:18

A szuverenitás egzisztenciális kérdés egy nemzeti közösség számára, ha eljutott arra a szintre, hogy van államisága. A magyar közösség szuverenitását az állami szuverenitáson keresztül lehet megvédeni – fogalmazott a Mandinernek Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint Magyarország szuverenitásának védelme magas szinten van, 

1100 év óta csináljuk, minden bennünket elfoglaló birodalom temetésén ott voltunk eddig. Ez a stratégiánk lényege, hogy túlélünk mindenkit és megmaradunk.

A Mandiner szuverenitásvédelmi törvénnyel kapcsolatos kérdésére a miniszterelnök kiemelte: az alkotmány teljesen nyilvánvalóvá teszi a szuverenitás kérdését, de kiderült, hogy vannak a jogrendszerben – mint az ementáli sajtban – olyan lukak, ahol a ravasz kisegér át tud bújni.

Ezt is ajánljuk a témában

Kiderült, hogy a 22-es választáson – alkotmány ide, büntetőtörvénykönyv oda – találtak olyan kiskapukat, ahol mégiscsak begurították a dollárokat, millió szám, és ezzel eltérítették, vagy eltéríthették volna a magyar emberek akaratát a nekik kedvező baloldali irányba, külföldi érdekeket kiszolgáló baloldali irányba.

Orbán Viktor arra figyelmeztetett, hogy ezeket a lukakat be kell tömni, az ajtókat le kell zárni. „Ez így nem mehet, azért kellett hozzányúlnunk az alkotmányhoz és más kétharmados törvényekhez is, hogy a szuverenitást védő építményünk, amiről eddig azt hittük, hogy hézagmentes – de kiderült, hogy nem – ismét hézagmentes legyen” – nyomatékosította a miniszterelnök.

A miniszterelnökkel készült exkluzív interjúban ezekről is szó esett:

  • Mit szól ahhoz, hogy a POLITICO szerint ő lett az Európai Unió ünneprontója?
  • Mikor jönnek az uniós pénzek?
  • Miért nem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását?
  • Miről beszéltek Emmanuel Macronnal?
  • Miről beszéltek Zelenszkijjel?
  • Mikor érhet véget a háború?
  • Ki lesz a Fidesz budapesti főpolgármesterjelöltje?
  • Találkozott-e Szoboszlai Dominikkel?

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Koszticsek Szilárd

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. január 15. 15:43
Nem kiskapuról van szó. Bíró nincs olyan, amelyik(úriemberül aki) elítélte volna ténylegesen a dollároldalt. És ez változatlan. Hol van a törvényszöveg, hogy kiskomám, külföldi pénzen kampányoltál, pattanj fel a képviselői székedből, mandátum nuku. Közügyektől eltiltás 10 év. Párt becsuk.
Gyurcsany-embere
2023. december 22. 04:27
"Petro Porosenko, az Európai Szolidaritás párt vezetője több mint 37 millió hrivnyát kapott a magyar kormánytól" https://index.hu/kulfold/2023/12/21/petro-porosenko-ukrajna-orban-viktor-korrupcio-titkosszolgalat/ Ez a köpönyegforgató putyinbérenc kell nektek? Miközben ellehetetleníti a pártkonkurenciát, közben az agymosott fideszes csürhe háta mögött semmi sem szent neki.
Lajoss
2023. december 14. 08:00
Moszkva ügynöke,Mocsadék hazaáruló.🤮
FeketeFehér
2023. december 13. 20:28
"totumfaktum-2 2023. december 13. 19:33 Döbbenet hogy balliberális kommentelők nem fogják fel: külföldről finanszírozást elfogadni hazaárulás" Bakker, a fidesz épp most ünnepel egy 10 milliárd euros külfüldi finanszírozást. :))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!