„Magyarország igaz barátját gyászoljuk” – így búcsúzott Orbán Viktor Wolfgang Schäuble-tól

2023. december 27. 17:35

Az egykori német pénzügyminisztert sokan „látnokként” is számon tartották.

2023. december 27. 17:35

Mint ismert, szerdán elhunyt Wolfgang Schäuble, volt német pénzügyminiszter, akit a magyar közéletben többen országunk barátjaként tartottak számon.

Az egykori tárcavezetőtől Orbán Viktor, magyar miniszterelnök is búcsút vett X-közösségi oldalán.

A kormányfő úgy fogalmazott:

 ma egy látnok német politikust, egy nagy európai államférfit és Magyarország igaz barátját gyászoljuk: Wolfgang Schäuble-t”. 

Rövid bejegyzése végén őszinte részvétét fejezte ki Schäuble családjának és Németország népének.

A bejegyzést alább olvashatják:

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: BERND VON JUTRCZENKA / DPA / AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paater-gregor
2023. december 27. 20:23
"Wolfgang Schäuble-tól" "Wolfgang Schäuble-t" Írástudóéknál: Wolfgang Schäublétól Wolfgang Schäublét Nem angolul kell ugyanis ejteni a nevét, hanem németül, e-vel a végén. Ami ragozáskor megnyúlik. AkH. 216.a)
Mátyás01
2023. december 27. 20:11
Mégis miben volt Magyarország barátja? Nem emlékszem, hogy bármiben is kiállt volna értünk, arra viszont igen, hogy üdvözölte a tömeges illegális migrációt, mert az megszünteti a német beltenyészetet (biológiából 1-es). Illetve azt is elismerte, hogy a Magyarországnak jutó EU-s pénzek esetén 10-ből 9 euró visszakerül Németországba. Szóval kb annyira fog hiányozni, mint Kissinger.
auditorium
2023. december 27. 19:40
A troll recipkoki , ex reciproki, ma este elélvezett ..., teleirhatta a Maninder "hozzászólás" rovatját.
freely
2023. december 27. 18:29
Nekünk is van pénzügyminiszterünk. Hogy látnok-e, azt nem tudom, de a tervezett 2 éves költségvetés maradt 1éves. Biztos, ami biztos. Főleg különleges katonai műveletek esetén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!