Egy újabb nagy fegyverüzlet köttetett

2023. december 21. 10:13

Itt egy EU/NATO szinten jelentős hadiipari központ épül.

2023. december 21. 10:13
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Ma egy újabb nagy fegyverüzlet köttetett – egy újabb európai szinten hiányzó képesség terén lesz Magyarország fontos szerepben. EU-s központi szinten (EDA) 800 millió eur ment fejlesztésre 2023-ban. A magyar új elköteleződés kb. ugyanennyi új fejlesztések terén...

»A Lynx Skyranger 30 a Lynx gyalogsági harcjárművön alapul. Tornya egyetlen platformon egyesíti a 30 mm-es automata gépágyút, a föld-levegő rakétákat és a kísérő szenzorcsomagot. Továbbá ez a rendszer kompatibilis az olyan irányított rakétákkal, mint például a Mistral, a Stinger és a Chiron.A Skyranger projekt az Európai Égi Pajzs Kezdeményezés (ESSI) része, amelynek célja, hogy az elkövetkező években jelentősen megerősítse Európa légvédelmi képességeit.« 

Ez a valóság, aki csak a politikai dobozában tud gondolkozni, persze nem érti: itt egy EU/NATO szinten jelentős hadiipari központ épül, ami csak és kizárólag a nyugati katonai-ipari komplexummal kompatibilis, annak része.”

Nyitóképen: Skyranger 30 / Wikipedia

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 21. 22:48
Ez kerekes jármű? A Lynx lánctalpas. A kerekes nem jó, mert nem tud a tankokkal együtt mozogni. A tankokat meg a csapatszállítókat kell meglégvédeni, na főleg nyílt terepen!
Akitlosz
2023. december 21. 22:45
Olyan, hogy Európa nincsen katonailag. Európa nem állam. És hadserege sincsen.
Kovács Ubul
2023. december 21. 15:17
Egyelőre az alap Hiúzból 2 példány létezik, amin TALÁN már kijelölték a géppuskatorony és a rakétablokk végső helyét - ezután mennek vissza Németországba végszerelésre. A tervezőasztal és a prototípus még nem valóság.
B_kanya
2023. december 21. 13:56
Gordon. 2023. december 21. 11:49 Az Brüsszel és Wadhington nem tűnik megbízható partnernek sem az EU, sem a NATO fennmaradása számára. Így.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!