Egyiptom veszi meg az oroszoknak gyártott francia hadihajókat

2015. szeptember 23. 19:32

A két Mistral helikopter-hordozót az uniós szankciók miatt nem adhatta el Franciaország Oroszországnak, de végül találtak új vevőt rájuk: Egyiptomot.

2015. szeptember 23. 19:32

Hiába gyártotta le Oroszországnak a Mistral helikopter-hordozót Franciaország, az ukrajnai beavatkozás miatti szankciók következtében az üzlet meghiúsult. A franciák visszafizették a vételárat, illetve azon felül még 100 millió eurót. De a két hadihajónak végül mégis lett gazdája: Egyiptom veszi meg őket.

Egyiptom egyépként idén már vásárolt 24 Dassault Rafale típusú vadászgépet a franciáktól, amelyből a gyártó hármat már le is szállított, Egyiptom pedig nyáron hadrendbe is állította őket.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eresgé
2015. szeptember 24. 12:30
ahhh remek es ez nem zavarja Ooooobamat? Mar csak azert mert Egypt is egy szornyu orszag. Azert elgondolkodtato, hogy a csoroikat azert kell befogadni mert olyan szornyu az eletuk kozben meg fegyverre mindig van penzuk barmilyen mennyisegben akarmekkora trutymoban is vannak
Brigadéros
2015. szeptember 24. 11:09
...Aha...Ezek szerint ők lesznek a strómanok?!...Aztán egy kis jutalékért adják tovább, mint ha mi sem történt volna...
wartog
2015. szeptember 24. 10:49
Sztem éppen orosz segítséggel vették meg a hajókat!Ez lenne ugyanis logikus. Az oroszok értenek is hozzá, megkapták a kiképzést ugyanis.Az ő helikopcsijaik lesznek rajta, hol itt a problémó?Végül mégiscsak az orosz kezébe kerül, így vagy úgy!
zozo67
2015. szeptember 24. 08:48
Nagy marhák a franciák. +100 milliót kifizetni hogy szankciózzanak? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!