Halott kamionos törte össze a magyar mentőkutyás csapat autóját

2023. november 13. 09:18

A balesetet okozó kamion sofőrje rosszul lett vezetés közben, sőt már a becsapódás előtt meghalhatott.

2023. november 13. 09:18
null

Ritkán előforduló, súlyos és megrázó balesetben volt része a Kutyák Határok Nélkül nevű kutyamentő szervezet két tagjának, Leczki Saroltának és Kröpfl Erzsébetnek, valamint a velük utazó hét mentőkutyának.

November 8-án Franciaországból ( egy tréningről) tartottak hazafelé, amikor egy kamion sofőrje, váratlan rosszullét következtében, áttörve az elválasztó korlátot, nagy sebességgel ütközött beléjük a szemközti sávból, majd a mögöttük haladó második kamion is nekikütközött.

Autójuk totálkárosra tört, azonban óriási szerencsének köszönhetően senki sem sérült meg a járműben.

„A mi életünket többek közt a biztonsági öv, a kutyákét pedig az mentette meg, hogy boxban utaztak. A balesetet okozó kamion sofőrje rosszul lett vezetés közben, sőt már a becsapódás előtt meghalhatott” – nyilatkozta Leczki a Borsnak.

Mivel a balesetben megsemmisült jármű Kröpfl munkaautója volt,  adománygyűjtést szerveznek Erzsébet számára, hogy folytathassa mindennapjait és mentőkutyás tevékenységeit hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A szervezet a posztban hangsúlyozza: ez az első alkalom 25 éves mentőkutyás pályafutásunk során, hogy társadalmi összefogást és segítséget kérnek.

Nyitókép: Kutyák Határok Nélkül - KHN, Facebook-oldala

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse2.0
2023. november 13. 13:04
Magam is részese voltam hasonló esetnek. A 75 ös troli a Vajda Péter utcánál egyszecsak letért az útról az áramszedői leváltak és egy platánnak ütközve állt meg. Pont rajta ültem. Aztán rögtön szaladtak és meg is állapították, meghalt a sofőr, még az ütközés előtt. Nem mostanában volt de az emléke még meg van. Sokáig néztem azt a platánt amig látszott rajta az ütközás nyoma. Ez majdnem ötven éve volt.
Reszelő Aladár
2023. november 13. 10:12
Reméljük sikerül pótolni a veszteséget. A biztosítós történetekre majd kíváncsi lennék, hogy kár legalább felét miért nem akarják majd kifizetni. De ne legyen igazam.
hlaci83
2023. november 13. 10:03
Blikkdiner címadás... Lehet számlázni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!