Szijjártó Péter az Ukrajnán keresztüli földgázszállítás megszakadására is felkészül

2023. augusztus 30. 22:09

Ennek bekövetkezte azonban igencsak megnöveli a bolgár-szerb-magyar szállítási útvonal jelentőségét.

2023. augusztus 30. 22:09

Egyre nagyobb szükség lesz a Bulgárián keresztüli földgáz-tranzitszállítási kapacitásokra – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda este a Facebook-oldalán, miután telefonon tárgyalt Rumen Radev bolgár elnökkel.

Szijjártó Péter azt írta, a tárgyalás fő témája az energetikai együttműködés erősítése volt.

Hozzátette: „mivel Azerbajdzsánból és Törökországból is egyre több földgázt tervezünk vásárolni, egyre nagyobb szükségünk lesz a Bulgárián keresztüli tranzitszállítási kapacitásokra.”

A miniszter közölte: a bolgár elnök biztosította őt arról, hogy Magyarország számíthat rá ebben a kérdésben. A beszámoló szerint Szijjártó Péter és Rumen Radev egyetértett abban is, hogy az Ukrajnán keresztüli földgázszállítás várható megszakadása igencsak

megnöveli a bolgár-szerb-magyar szállítási útvonal jelentőségét.

A tárcavezető bejegyzésében arról is írt, hogy Rumen Radev az elmúlt években kulcsszerepet játszott abban, hogy Magyarország és Bulgária kapcsolatai folyamatosan fejlődtek, valamint, hogy Bulgária mindig Magyarország megbízható partnere volt a földgáztranzit terén.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. augusztus 31. 07:39
Aha, de cserébe a nafta tőlünk továbbra is fog áramlani az ukikhoz. Srácok, remélek készek vagytok arra, higy az ukikért/amerikaiakért az oroszok ellen vonuljatok, mert ez fognkövetkezni.
balbako_
2023. augusztus 31. 06:29
Ukrajna megbízhatatlan, ráadásul folyamatosan zsarol is.
hoci74
2023. augusztus 31. 06:17
Semmilye nem maradt az ukránnak csak a vezetékek. Idő kérdése és elzárja. Nem fogja érdekelni a tranzitdij meg szerződés... Hatalmas fenyegetettség az ukrán a számunkra..
csapláros
2023. augusztus 31. 00:13
Falióra tábornok csapláros 2023. augusztus 30. 23:34 ..."a bizonyítás kényszere nem engem terhelt,"...Hárítasz mi, hülye faszkalap TROLL? A bizonyítás kényszere ugyan nem téged terhel, DE A CÁFOLATÉ MÁR IGEN! De te segghülye vagy hozzá, hogy BÁRMIT is cáfolj...:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!