Kisebbségi jogvédelem és más nyugati illúziók

2023. augusztus 01. 06:36

Az EU a maga által hirdetett alapelveket szegi meg, amikor eltűri a magyar kisebbségek elleni jogsértéseket.

2023. augusztus 01. 06:36
Bánó Attila
Bánó Attila
Magyar Nemzet

„A legnagyobb gond azonban azzal van az Európai Unióban, a nyugati civilizáció eme példaértékű tájékán, hogy rendkívül nagy zavarok mutatkoznak a kisebbségi jogok értelmezése körül. Mert amíg a balliberális eszmei talajból kifejlődött, agresszív módon nyomuló ilyen-olyan mozgalmak és álcivil szervezetek tevékenységét az unió minden erővel támogatja, addig az európai őshonos kisebbségek közösségi jogait semmibe veszi. Ez a megkülönböztetés különösen sújtja a Magyarország határain túl élő magyar kisebbségi népcsoportokat, mindenekelőtt a romániai, a szlovákiai és az ukrajnai magyarokat. A délvidéki magyarság helyzete lenne a leginkább megnyugtató, de az ottaniak életét több helyen az illegális migránstömegek randalírozása teszi elviselhetetlenné.

Az EU jelenlegi vezetése a saját maga által fennen hirdetett alapelveket és szabályokat szegi meg, amikor eltűri a magyar kisebbségekkel szembeni jogsértéseket. Ezenfelül Magyarországot is büntetőintézkedésekkel sújtja, amennyiben nyilvánvaló politikai meggondolásokból nem folyósítja a neki járó uniós pénzeket, illetve nem járul hozzá a határvédelem hatalmas költségeihez. Pedig volt idő, amikor nagyon bíztunk az uniós tagság előnyeiben.”

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jajdejónekünk
2023. augusztus 01. 09:55
Na jó, de a magyarokat szabad ütni (az összeset, a határokon kívül élőket is), mert a fasiszta, idegen- és transzgyűlölő, Putyinpincsi (stb jelzők) Orbán is magyar. Őt márpedig gyűlölni kell és gáncsolni ahol lehet.
connorj
2023. augusztus 01. 07:34
Az első variáns. Bihardioószeg-Délszatmárnémeti szélessegtől egy elvékonyodó 'tölcséralakú' folyosó a Kelemenhavasokig + teljes Székelyföld. Az 50kilóméter széles magyar folyosó fölött három betonoszlopokon álló híd ami a Máramarosi kötné össze Délerdéllyel. Ez román terület maradna. Alatta magyar alagút. Ez végleges kiegyezés lenne. 1000éves barátság, schengen stb Kettő: Arad kivételével a Maros északi partja Gyulafehérvárig. Onnan egy vonal Zilah-ig (Zilah marad Román) és onnan kb az ukrán - román- hármashatárig. Ez Román autonóm terület lenne Magyarországon belül, míg Székelyföld Magyar autonóm terület maradna Románián belül. Schengen. 1000 éves barátság. Harmadik: Majd ő megoldja: https://m.youtube.com/watch?v=XSeZDkRvuk8&pp=ygUWYWhyaW1hbiBpbmthcm7DoWNpw7NqYQ%3D%3D Irodalom https://m.youtube.com/watch?v=qvuxRY7RoXU&t=1578s&pp=ygUhYWhyaW1hbiBpbmthcm7DoWNpw7NqYSBhIGhhcm1zZGlr
Ehetős Odó
2023. augusztus 01. 06:56
A Benes-dekrétumok mindmáig érvényesek. Ennyit a tetves EU kisebbség-politikájáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!