Visszavonul Schobert Norbert

2023. május 08. 06:22

„Egy jobb világot akartam” – fogalmazott a fitneszguru Facebook-oldalán.

2023. május 08. 06:22
null

Mint ismert, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata szerint a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, a hivatal 40 millió forintra bírságolta a céget – közölte a GVH az MTI-vel szombaton.

A közlemény szerint egyebek mellett a termékek hatásait, összetételét, a diéták eredményességét illetően tévesztette meg a cég a fogyasztókat. A vállalkozás együttműködött a hatósággal és elismerte a jogsértést, ezt figyelembe vették a bírság megállapítása során.    

A történtekre a fitneszguru a Norbi és az Update oldalán reagált egy terjedelmesebb bejegyzésben. „52 éves vagyok. Teljes felelősségem tudatában. Elfogadni egy csökkentett bírságot, vagy elismerni nem ugyanaz. 30 éve vagyok a pályán.

– fogalmazott Schobert. Majd felidézte, hogy 1985-től milyen utat járt be, miként vált ismertté a módszere. 

„Velem példát statuálnak”

„Elsőként hoztam magyar piacra a szénhidrátcsökkentett kenyeret, sütit a kaposmérői kenyérgyárral és az első 95 százalékban mentes lisztkeveréket. Na, ezért is meghurcolt a GVH, mert 95 százalékban csökkentettnek kell írni. Akkor alkották a szabályt, mert én voltam az úttörő” – emlékezett vissza. Majd arra is kitért, hogy igaz volt ez a cukormentes csokoládékra és a a hozzáadott cukortól mentes túrórudira is.

A Norbi Update brand megalkotója ezután arra is kitért, „számtalan szakmai kritikát kapott, így elhatározta”, hogy spórolt pénzén vizsgálatokat indít, valamint tévékampányba kezdett, amiért a GVH nem bírságolta meg, de szigorított a szabályain.

„A gyógyszerlobbi. Az a lobbi, ami klinikai vizsgálatok híján telenyomta a világot Covid-vakcinával. A kívánt és nem kívánt káros élettani hatást nem vizsgálta a hatóság. Tele a temető fiatal kortársaimmal. Szegény Csollány is belehalt, mert ráoltottak”

– folytatta, majd leszögezte:

„Annyi, de annyi szenvedésen mentem keresztül, amíg ezt felépítettem, és próbáltam megvédeni az igazam. Annyi és annyi elismerést kapok a fogyasztóimtól, Update1 menü megrendelőktől. Igen. Lefogynak. Igen, kevesebb cukor- és vérnyomásgyógyszert kell bevenniük. Akkor 25 év köszönete hazugság. Nem is fogytak le. A két klinikai vizsgálat se számít. Egy dolog számít: csak gyógyszernek lehet bármilyen kommunikációban élettani hatást tulajdonítani. Ez a magánvéleményem. Nem a céges. Norbi voltam... és csak voltam” – zárta a bejegyzést Schobert Norbert.

„Eddig bírtam, visszavonulok.”

A történtek után a Blikk is megkereste az edző, üzletmebert, aki a lapnak azt nyilatkozta:

Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni. Ez a kampány olyan most, mintha eddig végig hazudtam volna, közben a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint is százezrek életét mentette meg a rendszerem – idézte fel korábbi eredményeit a fitneszguru.

„Az elmúlt években egymás után érték a csapások: Covid és a háború okozta infláció mellett egy sztrókon is átesett, cégének pedig befektetőkre volt szüksége, hogy tovább működhessen. Norbi szerint a mostani vizsgálat nem volt véletlen” – vélte Schobert.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gecorbi
2023. május 09. 15:33
Benyaltál o1g-nek, rábaszt@l, nojbika...
21 gramm
2023. május 08. 14:03
Mondjuk, jópár éve már volt egy igen súlyos infarktusa. Most meg egy stroke. Ez nem igazán bizonyítja hogy a táplálkozása/életmódja egy wunderwaffe... A gyógyszerlobbizást butaságnak tartom, mert nem tudott ő annyi embert elérni, hogy veszélyes lenne a gyógyszerlobbira. Igazából visszavonulnia sem lenne muszáj, ha nem akarna - ujraírják a terméktájékoztatókat,reklámszövegeket, aztán mehetne tovább, ha van rá piac, vásárlók...
budihazi gabriellák
2023. május 08. 11:58
Pedig még a trottyos zsebdiktátorának is csontig nyalt az ugribugri győzike:DD https://mandiner.hu/cikk/20221004_az_unios_donteshozoknak_felelniuk_kell_schobert_norbert_a_mandinernek
csjanos
2023. május 08. 11:02
....fogd a maradék pénzedet és fuss....örülj hogy így megúszod.....pfuj
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!