„Túl sikeresnek” tartja magát Surányi György

2022. november 02. 19:08

A volt jegybankelnök interjút adott, amelyben kifejtette, hogy szerinte miért övezi kiemelt figyelem.

2022. november 02. 19:08
null

Surányi György volt jegybankelnök interjút adott a Forbesnak, amelyben szó volt a jegybankelnökségről, az inflációról, a sikerről és az államcsődről. A jegybankelnökséggel kapcsolatban kifejtette, hogy „elállna a lélegzete”, ha valaki jegybankelnökként azzal hívta volna fel, hogy egy év alatt felezze meg az inflációt. Hozzátette, hogy „nincs jó helyzetben a magyar gazdaság. Ennek ellenére azt gondolom, hogy

A legfontosabb mutató itt a nettó külföldi adósság szintje. Ha van olyan szám, ami az elmúlt tizenhárom évben, tehát 2009-től, már a Bajnai-kormány óta évről évre javul, az éppen a nettó külföldi adósságpozíció. Ez ma Magyarországon alacsony, olyan szinten van, ami lehetőséget ad arra, hogy egy ésszerű és bátor gazdaságpolitikai kiigazítás mentén ki tudjunk jönni abból a kedvezőtlen szituációból, amiben vagyunk.”

A „túl sikeres” Surányi

Surányi kifejtette, hogy szerinte azért övezi ekkora kiemelt figyelem s kritika, mert „valószínűleg túl sikeresek voltunk.” Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy Surányi és Bokros együtt dolgozták ki a Bokros-csomagot, amely a magyar társadalom tudatában ma is mint megosztó kiigazító intézkedés szerepel. Bevezetése példátlan életszínvonal-csökkenést eredményezett. Erről itt olvashat bővebben.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ginacica
2022. november 03. 23:50
pont egy bankfiók előtt álltam, mikor cuccolták pest egy népszerű útján az általa leszart aranyat nagy biztonsági cécóval... ezt az élményt soha nem feledem neki
Reszelő Aladár
2022. november 03. 18:19
Minden alkalommal megkérdezném, hiszen a tanácsai rendkívül értékesek. Csak arra kell figyelni, hogy pont az ellenkezőjét kell csinálni és akkor minden rendben lesz.
KBA98
2022. november 03. 18:14
szerintem nyugodtan leköpheti magát ha netán tükörbe mer nézni!
vicomt
2022. november 03. 16:04
Honnét jönnek elő ezek a vén patkányok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!