A baloldal a pedagógusokkal fizettetné meg a háború árát

2022. július 05. 16:09

A Fidesz-KDNP 2010 óta több ütemben emelte a pedagógusok bérét.

2022. július 05. 16:09
null
Fidesz

„Az LMP úgy látszik elfelejtette, hogy a szövetségesei voltak azok, akik több száz iskolát zártak be és több tízezer tanárt tettek az utcára. A Gyurcsány-Bajnai kormányok elvettek egyhavi fizetést a pedagógusoktól, állandó létbizonytalanságban tartották őket, erkölcsi és anyagi megbecsülésüket a nullával tették egyenlővé. A Fidesz-KDNP 2010 óta több ütemben emelte a pedagógusok bérét és elkötelezettek vagyunk a pedagógusbéremelés folytatásában. A pedagógusok biztosan fognak kapni 3 egymást követő évben 10 százalékos emelést. Viszont, ha a baloldalon múlna már a pedagógusoknak is négyszeres lenne az áremelkedés, nem védené őket semmilyen árstop és rezsicsökkentés, mert a baloldal eltörölné azokat.”

(MTI-OS)

Nyitófotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovácslajos1930
2022. július 06. 09:16
A Fidesz hatalmát a butaság, tudatlanság tartja fenn, a lopáson kívül, miért is lenne érdeke megfizetni az oktatást
Claudius1
2022. július 05. 22:19
„A legutóbbi tárgyaláson az államtitkár úr, Maruzsa Zoltán, azt mondta, hogy most, hogy ilyen rosszul megy a gazdaság, nehezebben fognak tudni elhelyezkedni azok a pedagógusok, akik fel akarnak mondani. Ezért aztán majd meggondolják, hogy felmondanak-e,” Gyönyörű kijelentés fideszjobbágyok, úgy, hogy Mongóliából, Kazahsztánból , Fülöp-szigetekről jönnek vendégmunkások.
Akitlosz
2022. július 05. 21:06
A Fidesz-KDNP 2010 óta több ütemben csökkentette a forint értékét.
pemete jakab
2022. július 05. 19:54
"A pedagógusok biztosan fognak kapni 3 egymást követő évben 10 százalékos emelést." Ígéretek mindig vannak. Ha a felét betartanák, már mindenki annyit keresne, mint Viktorka. Neki szerényen csak egyszer emelték a fizetését: havi 1,3 millióról 3,5 millióra. Plusz kap még 1,3 millió képviselő juttatást, továbbá egyéb költségtérítéséket. Reméljük, ebből a havi 4,8 millióból már futja némi megtakarításra, mert ugye korábban ez nem sikerült neki. Különben hogy lehet egy ilyenre bízni a közpénzt, ha a magáéval is ilyen rosszul sáfárkodik? Mi van, ha bedöglik a hűtőgépe a mostani kánikulában, még újat sem tudna venni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!