Történelmi pillanatok: húsz év után először ugyanannyit ért a dollár, mint az euró

2022. július 12. 10:17

Kedden rövid időre elérte az úgynevezett paritást az euró/dollár árfolyam.

2022. július 12. 10:17
null

Az amerikai dollár elképesztő erősödési hullámának következtében kedden bekövetkezett az úgynevezett paritás az euró/dollár árfolyamban.

Ezzel rövid időre 1 dollár pont annyit ért, mint 1 euró.

Erre utoljára 2002. december 6-án volt példa. A piaci szereplők az elmúlt napokban már számítottak rá, hogy ez bekövetkezhet, ugyanis a globális recessziós félelmek miatt az amerikai dollár lendületesen erősödött nemcsak az euróval, de más devizákkal szemben is – írja az origo.

Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugo Gueremi
2022. július 12. 19:46
Hitelre van szüksége az adósságok rendezéséhez, a számlák kifizetéséhez vagy egy szép vállalkozás elindításához? magánszemélyek közötti pénzkölcsönre volt szüksége, hogy végre megbirkózzon a pénzügyi nehézségeivel kilábal a bankok által okozott zsákutcából, a hitelkérelmeinek elutasítása miatt. Az alábbi területeken tudunk segíteni: Pénzügyi Lakáshitel Beruházási hitel Konszolidációs adósság Felvehető hitel határa Második jelzálog Hitelkiváltás Személyi kölcsön Email: [email protected] WhatsApp +49 174 6264893
budapesti
2022. július 12. 17:49
Az USA-ban is megnőtt az infláció, már a háború előtt. Erre még rátesz az embargózás. A Demokrata Párt várhatóan nagyot bukik majd az év végi időközi választáson. És akkor még Amerika "jobban teljesít". Az EU vezetői mire számítanak, ami a népszerűségüket illeti?
borsika
2022. július 12. 17:43
Ennyit számít, ha egy hozzáértő, és agilis, erős elnök vezeti az államokat.
Brüsszelidemokrata
2022. július 12. 17:19
Jujuj Mégis a mi valutánk a leggyengébb európában De világon se nagyon erős Mocskos fidesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!