Közel félszáz önkormányzati ingatlant adtak el, mióta Márki-Zay vezeti Hódmezővásárhelyet

2022. május 17. 16:13

A legolcsóbb tétel a listán 84 ezer, a legdrágább 136,2 millió forintért talált gazdát. Adtak el mocsarat, vízállást, legelőt, lakást, házat, üres telket és ipartelepet is.

2022. május 17. 16:13
null

Márki-Zayék kiárusítást tartottak a vásárhelyi ingatlanokból” – írja vasárnapi cikkében az AdatRADAR. Mint a portál fogalmaz,

Márki-Zay Péter 2019-es hivatalba lépése óta közel 600 millió forintért adtak el ingatlanokat Hódmezővásárhelyen.

Közel félszáz ingatlan került önkormányzati tulajdonból magánkézbe

A portál által említett adatigénylés szerint

csaknem félszáz önkormányzati ingatlant adtak el,

mióta a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje vezeti Hódmezővásárhelyet. A vásárlók listáján Márki-Zay „kampányfuvarosa” és olyan vállalkozó is szerepel, akit a szocialista kormányok idején az uniós vidékfejlesztési források MSZP-közeli haszonélvezőjének tartottak.

„Okosabbak vagyunk és nem lopunk”

Hódmezővásárhely költségvetése ilyen jól még sohasem állt” – jelentette ki Márki-Zay Péter másfél héttel az országgyűlési választás előtt, olvasható a szegeder.hu-n. „Okosabbak vagyunk és nem lopunk” – emelte ki a polgármester. A cikkben azonban arról nem olvasni, hogy Márki-Zay arról is beszélt volna: 2019-es hivatalba lépése óta közel 600 millió forintért adtak el ingatlanokat.

Az adatRADAR közérdekű adatigénylésére válaszul megküldött táblázat tanúsága szerint ugyanakkor Márki-Zayék nem válogattak: adtak el mocsarat, vízállást, legelőt, lakást, házat, üres telket és ipartelepet is.

A legolcsóbb tétel a listán 84 ezer, a legdrágább 136,2 millió forintért talált gazdát.

Az adatRADAR szerint a vevők többsége magánszemély vagy helyi, környékbeli cég.

Nyitókép: AFP/John Thys 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZagerEvans2525
2022. május 17. 22:35
Összeszámoltam, hogyan alakult az országgyűlési választás egyéni versenyszáma Vásárhelyen; tehát csak a városban. Lázár J. a szavazatok 46,30%-át kapta, Márkizaj 46,67%-ot. 51 szavazókörben lehetett szavazni. Ebből az egyikbe érkeztették (öntötték az urnába) azokat a szavazatokat, melyet olyan választók adtak le, akiknek a választókerület valamely településének bejelentett lakói, de másutt voksoltak; jellemzően nyugati országokban levő helyiségekben. Tehát ők nem feltétlenül vásárhelyi lakók, s nem állapítható meg, kit mekkora mértékben támogattak. Ha ezt az egy szavazókört kivesszük, az eredmény: LÁZÁR 47,74%, MÁRKIZAJ 47,33%. Vegyük úgy, iksz a meccs. Tovább gondolva: ha ez polgármester választás lett volna, inkább MÁRKIZAJ az esélyes, mivel a regnáló polgármester eleve néhány % előnnyel indul ahhoz képest, mintha országgyűlési képviselő választás lenne a tét. Meg aztán LÁZÁR aligha akar mostanában polgármester lenni; márpedig nincs őt legalább megközelítően alkalmas jelölt. Gyorsan meg kell találni, s 2 év alatt felépíteni az illetőt. Másképp megint értetlenül fogunk állni '24. őszén a vásárhelyi önkori választás eredménye előtt. Igazunk lenne, de inkább győzzünk, akkor nem kell magyarázkodni; a vereségnél pedig nincs értelme.
zoles
2022. május 17. 20:43
Hadházy! Megkezted már a nyomozást hűtlen kezelkés miatt? Ebből a 600 millióból mennyit kapott vissza MZP?
masikhozzaszolo
2022. május 17. 17:57
Mikor nem ők vannak hatalmon, azt propagálják, hirdetik, az állam rossz gazda. Ha ők vannak hatalmon, akkor már biztosak is benne. Ezért a jobb dolgokat megveszik az államtól maguknak. Mert ha nem mint állam, hanem magánszemély, cég, akkor jó gazda lesz. Elírtam, Jógazda(g) lesz.
Phm045
2022. május 17. 17:41
Nem meglepő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!