A Belváros szerint valótlanságokkal támadja a kerület vezetését Csárdi Antal

2022. február 21. 17:00

Indokolatlanul drága beruházásokat akar számon kérni az V. kerület vezetésén a körzet LMP-s országgyűlési képviselője, Csárdi Antal, aki azonban olyan összegekkel dobálózik, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Amikor viszont nekiszegezték a kérdést, hogy az elmúlt négy évben mit tett a belvárosiakért, nem tudott egyetlen konkrét példát sem mondani.

2022. február 21. 17:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Számos valótlan állítást fogalmazott meg az elmúlt időszakban a Belvárossal kapcsolatban Csárdi Antal, a körzet LMP-s országgyűlési képviselője – állítja a Belváros-Lipótvárosi Önkormányzat.

Csárdi nemrég online sajtótájékoztatóján jelentette be: kikéri az önkormányzat által kötött beruházási szerződéseket, mert látni akarja, „mire szórja el az emberek pénzét az V. kerület vezetése”.

A képviselő szerint ideje végre rendet tenni a túlárazott megrendelések körül. Példának említette, hogy a Pilvax közben 200 millió forintos beruházást hajtottak végre, míg a Bástya utcában szerinte annyiba kerül egy minipark kialakítása, mint egy kastély. A Belváros főutcája pedig több mint 300 milliárd forintba került – sorolta. Az indokolatlanul sokba kerülő beruházásokat pedig az a Penta cégcsoport végzi, amellyel még a korábbi polgármester, Rogán Antal idejében kezdett együtt dolgozni az önkormányzat – tette hozzá.

Csakhogy a tények mást mutatnak: A Belváros Főutcájának megújítása projekt (amely egy észak-déli irányú 1,7 kilométer hosszú, radikálisan csökkentett gépjárműforgalmú városi útszakasz kiépítését és a Ferenciek tere és környéke rehabilitációját foglalta magába)

nettó 6,8 milliárd forint volt, amelynél Csárdi 42-szer nagyobb összeget mondott.

Miközben pedig a Penta projektjeiről azt nyilatkozta, hogy „komoly gondok vannak velük, rendkívül túlárazottak, indokolatlanul sokba kerülnek”, a cégcsoport által az ellenzéki vezetésű IX. kerületben megújított Bakáts térről már azt mondta, hogy „a kerület első nagy fejlesztése elkészült határidőre, túlárazások nélkül. Ott voltam az átadón, tényleg csodás lett.”

Karácsony Gergely pedig az egyik legszebb és legsikeresebb projektként emlegette a beruházást. A hírek szerint a Pentával nemrég a szintén ellenzéki vezetésű I. kerület is leszerződött.

Csárdinak az Olimpai Park köré épülő futókörrel is baja van, mondván, hogy a Penta 75 millió forintért épít egy 431 méteres pályát, majdnem kilencszer annyiért, mint amennyibe nemrég Egerben alakítottak ki egy hasonlót. Ott ugyanis 1250 méter került 25 millió forintba – mondta az LMP-s képviselő. Ám az egri futópálya nem 25, hanem 95 millióból készült. 

A képviselő nemrég a Molnár utcában kialakított V30 Belvárosi Sportközponttal sem volt elégedett, de az önkormányzat szerint itt is valótlanságokat állított. Például azt, hogy csak a villámhárító rendszer 40 millióba került, miközben az igazság az, hogy pusztán a töredékét költötték erre. Az Együtt volt elnökével, Juhász Péterrel készített videón Csárdi azt is mondta, hogy az iskolások csak busszal tudják megközelíteni a létesítményt, pedig mindössze két intézmény tanulói érkeznek így ide. Juhásszal együtt azt is állították, hogy az irodákat és a raktárat az önkormányzat kifelejtette a beruházásból,

miközben azokat eleve másik épületben szerették volna kialakítani, hogy ezzel se vegyenek el helyet az épület elsődleges funkciójától, a sporttól és a pihenéstől.

Ahogy az önkormányzat felhívta a figyelmet, Csárdi nemrég jelezte, hogy az átláthatóság érdekében törvényjavaslatot nyújt be a jegyzők vagyonnyilatkozatának nyilvánosságra hozatala ügyében.

Ehhez képest saját vagyonnyilatkozata szerint az összes vagyona egy Suzuki Vitara, sem ingatlannal, sem megtakarítással, sem a képviselői tiszteletdíj hathavi összegét meghaladó készpénzzel nem rendelkezik, miközben országgyűlési képviselőként több, mint 2 millió forintot visz haza havonta. Az sem mellékes, hogy a törvényességet megkérdőjelező képviselő cége többször került az áfa-bevallást elmulasztók feketelistájára.

Amikor belvárosi City Tv munkatársai nemrég arról kérdezték, hogy mit tett az elmúlt négy évben a kerületért, a belvárosiakért országgyűlési képviselőként, akkor az igazságos adórendszer megteremtését és az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését kezdte el emlegetni,

de egyetlen konkrét példát sem tudott mondani a kérdésre.

Arról sem tudott egyébként, hogy Karácsony Gergely főpolgármester az V. kerületben, a Városházán akart hajléktalanszállót létrehozni.

Nyitókép: Csárdi Antal felszólal a parlamentben (Fotó: MTI/Soós Lajos) 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. február 21. 20:45
zseni
qwrtzq
2022. február 21. 19:34
Dr. Kofa akcióban
Mike Oak
2022. február 21. 18:59
Bezzeg a magos üzletében 8 órában voltak a lányok bejelentve (06h-18h) 12 óra helyett, se szabi se táppénz mint minden bodegában a Nagy Vásárcsarnokban a Vámház körúton.(Aminek építése Csárdi szépapja Kamermayer Károly Budapest 1. polgármestere hivatali idejében történt)
linkeloe
2022. február 21. 18:51
Csardi Április 4.-én hajnalban már a Nagybanin kezd. az az ő pályája.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!