Virológus: Júniustól már nem lesz szükség maszkokra

2021. május 14. 17:17

Rusvai Miklós indokoltnak tartja, hogy az oltottaknak már ne legyen kötelező a maszkviselés.

2021. május 14. 17:17
null

Magyarországon 46 százalékos az átoltottság, csakúgy, mint az Egyesült Államokban, ahol a napokban vezették be, hogy a teljesen beoltottaknak már nem kell maszkot viselniük.

Rusvai Miklós szerint az oltottak vírusközvetítő szerepét a közvélemény eltúlozza. A virológus az ATV Híradójának arról beszélt: az oltottak vírusközvetítő szerepe matematikailag lehetséges ugyan, járványtanilag azonban elhanyagolható.

Úgy gondolom, hogy a maszkhasználat általánosságban is elhagyható lesz júniustól, tehát a közterületen történő maszkviselés legkésőbb az iskolaév végeztével szükségtelenné válik”

– fogalmazott a szakértő.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Stefan Sauer / DPA / AFP

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mirákulóziai Mikmuk
2021. május 16. 22:47
Ezt a diszkriminációt sürgősen be kellene fejezni.
írmag
2021. május 15. 10:01
Az illusztrációt talán egy szemetes edénybe dobott maszkkal kellene helyettesíteni, mert már most is túl sokat látni csak így eldobva!
zalai láma
2021. május 15. 00:21
Miért kizárólag az oltottság a feltétele a normális élethez való visszatéréshez? Miért nem a megbetegedések csökkenése? Napi 1000 körüli megbetegedés, van hogy 400 körül. Miféle járványról beszélünk??? Miért kell mindenáron ráerőltetni az oltást olyan emberekre, fiatalokra, akiknek a szervezete röhögve legyőzik a vírust???
az ember
2021. május 14. 21:40
Azonnal meg kell szüntetni a szabadtéri kötelező maszkviselést. Önkéntesen bárki hordhatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!