Ujhelyi: A kormány szuverenitási kérdést csinál az egészségügyi ellátás minőségéből is

2021. április 07. 11:36

A szocialista politikus szerint a kormány azért nem kíván az egészségüggyel kapcsolatos hatáskörökön módosítani, mert akkor „mások is belelátnak a lapjaikba”.

2021. április 07. 11:36

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő (MSZP) szerint a kormány szuverenitási kérdést csinál az európai egészségügyi unió programja kapcsán az egészségügyi ellátás minőségéből is. A szocialista politikus, aki az Európai Parlament (EP) közegészségügyi bizottságának tagja, az Egészség Világnapja alkalmából tartott szerdai online sajtótájékoztatóján közölte, levélben fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkárához érdeklődve arról, hogy a kormány miként csatlakozik az uniós programhoz.

A politikus elmondta, megdöbbent Horváth Ildikó válaszán, ugyanis az államtitkár annyit jelzett: a kormány nem kíván az eredeti, az uniós alapszerződésben lefektetett egészségüggyel kapcsolatos hatáskörökön módosítani, és azokon túl bármilyen programban is részt venni az európai közös egészségügyi politika alakítása területén.

Ismét egy szuverenitási kérdést csinálnak abból, hogy egy európai minőségi követelményrendszernek feleljen meg a magyar kormányzat – tette hozzá Ujhelyi István.

a kormány nem akarja, hogy a kórházi fertőzések és más mutatók kapcsán európai összehasonlításban megmutatkozzék a magyar egészségügy gyengesége – fogalmazott. Nekünk állampolgároknak és az egészségügyben dolgozóknak az az érdekünk, hogy az európai egészségügyi unió programjában Magyarország is részt vegyen – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. április 07. 18:35
00
kronosz85
2021. április 07. 15:09
Ujhelyi: A kormány szuverenitási kérdést csinál az egészségügyi ellátás minőségéből is Újhülye, miért nem az te szerencsétlen?
Kristály
2021. április 07. 14:59
Mocsok fajzat. Az a lényeg hogy te be vagy oltva meg a pátrtársaid.
Magyarok Pásztora
2021. április 07. 12:51
Nagyon helyes, az a baj, hogy a moslék ellenzéket nem baszta ki még az országból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!