Palkovics: Erősíteni kell a magyar tulajdonú vállalkozásokat

2020. augusztus 15. 12:28

A magyar tulajdonú vállalkozásokra kell építenünk, mert ezek bizonyosan Magyarországon képzelik el a jövőjüket – fogalmazott a miniszter

2020. augusztus 15. 12:28

Szükség van arra, hogy a koronavírus-járvány miatt a tavasszal leálló gazdaság újból magasabb fokozatba kapcsoljon, ehhez pedig meg kell erősíteni a magyar tulajdonú vállalkozásokat, ezáltal Magyarország megerősödve kerülhet ki a vírus okozta válságból – jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter szombaton Lentiben.

Palkovics László a város felújított inkubátorházának avatásán azt mondta, hogy a kormány a most záruló európai uniós elszámolási időszakban is a gazdaság fejlesztését tartotta elsődlegesnek, és ez hasonlóan alakul a következő hét évben is. A 2021 és 2027 közötti költségvetési ciklusban a rendelkezésre álló 52 milliárd euró uniós forrás 33 százalékát a gazdaságfejlesztésre, főként a kis- és közepes vállalkozások megerősítésére szánja Magyarország – közölte a miniszter.

Felidézte, hogy tavaly 5 százalékos gazdasági növekedést ért el az ország, és az idei első negyedévben is 2 százalék volt a bővülés, a júniusi mélypont után pedig ismét növekszik a foglalkoztatottság. A válság által egyik leginkább érintett ágazat, a turizmus tavaly 11 százalékkal részesedett a GDP-ből, ezért is kiemelt terület, de szükséges, hogy többlábúvá váljon a magyar gazdaság – mondta.

A magyar tulajdonú vállalkozásokra kell építenünk, mert ezek bizonyosan Magyarországon képzelik el a jövőjüket, de a kormány és az Európai Unió partnerségi megállapodása is célként fogalmazta meg a kkv-k megerősítését. Ennek egyik eleme az inkubációs szolgáltatások terjesztése, vagyis a Lentiben felújítotthoz hasonló inkubátorházak fejlesztésén keresztül a vállalkozói hajlandóság, az önfoglalkoztatás és az innovatív vállalkozói szemléletmód erősítése – fogalmazott Palkovics László.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. augusztus 16. 07:38
Úgy legyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!