Müller Cecília: A járvány második hullámának idejét éljük

2020. augusztus 30. 15:11

A megbetegedések száma az egész világon emelkedik, megnőtt az egyéni felelősség a járvány elleni védekezésben. Továbbra is be kell tartani a higiénés szabályokat a vírus terjedésének megakadályozásához – fogalmazott az országos tisztifőorvos vasárnap.

2020. augusztus 30. 15:11
null

Egy hete folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, de az elhunytak száma szinte változatlan, csak egy-egy esetet regisztrálnak – közölte az országos tisztifőorvos vasárnap. Müller Cecília az alacsony halálozási arányt azzal magyarázta, hogy most leginkább a fiatalok körében terjed a vírus, ezért a betegség lefolyása jellemzően enyhe.

A megbetegedések száma az egész világon emelkedik, a járvány második hullámának idejét éljük

– jelentette ki. Mint mondta: Magyarországon a legfrissebb adatok szerint 292 új fertőzöttet regisztráltak. Az esetszámok főként a külföldről való behurcolás és a közösségi terjedés miatt emelkednek, ezért szeptember elseje után meg kell akadályozni a behurcolást, és fontos, hogy csak egészséges ember menjen közösségbe – emelte ki. Hangsúlyozta azt is, hogy

megnőtt az egyéni felelősség a járvány elleni védekezésben.

Továbbra is be kell tartani az alapvető higiénés szabályokat, mert azok fontosak a vírus terjedésének megakadályozásához. A maszkviselés az üzletekben és a közösségi közlekedésben kötelező, de mindenhol javasolt, ahol nem tartható a másfél méteres távolság – mondta Müller Cecília.

(MTI)

Címlapkép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Összesen 279 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. augusztus 31. 14:27
A járványhelyzetről, röviden: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#jarvany Meg az egész is felettéb tanulságos, az utóbbi időszak aktualitásairól: az Index halála, a Kaleta-féle gyerekpornó ügy, járványhelyzet, stb...
duzur
2020. augusztus 31. 10:30
Ez a járvány, egy hullámvasút. Egyenlöre.
antares007
2020. augusztus 30. 21:54
Elmennek a jó francba ezzel az elmebeteg viruscirkusszal,hülyének néznek mindenkit, ezt a teljesen homályos teljesen ellent mondásos nesze semmi fogd meg jól történetet itt a vírus hol a vírus nem kéne abbahagyni.Hol a statisztika arról,hányan haltak meg és hányan mentek lelkileg anyagilag tönkre a gyagya intézkedések miatt. Teljesen érthetetlen minden ,ez a kormány már nem az,akivel szimpatizáltam.
zakar zoltán béla
2020. augusztus 30. 21:11
Tisztelet!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!