Fidesz: Az ellenzék hiteltelen, amikor a munkahelyek megvédéséről van szó

2020. április 09. 17:06

Azok az ellenzéki képviselők kritizálják a gazdaságvédelmi akciótervet, akik korábban csak megszorításokat hoztak – mutatott rá Böröcz László.

2020. április 09. 17:06

A Fidesz értékelése szerint az ellenzék teljesen hiteltelen, amikor a gazdaságról vagy a munkahelyek megvédéséről van szó, hiszen korábban, kormányon megszorításokkal kezelték a válságot. Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a párt Facebook-oldalára csütörtökön felkerült videóban azt mondta: a Bokros-csomag és a 2009-es megszorítások óta pontosan tudják, hogy a baloldal úgy kezelte a válságot, hogy újabb és újabb terheket rakott az emberek vállára, ahelyett, hogy segített volna nekik.

A válság idején elvették a 13. havi nyugdíjat, megnyirbálták a családtámogatásokat, csökkentették az önkormányzatok támogatását és nyakig eladósították Magyarországot az IMF segítségével – hangoztatta. Hangsúlyozta: most azok az ellenzéki képviselők kritizálják a gazdaságvédelmi akciótervet, akik ezeket a megszorításokat mind megszavazták, így Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes a DK-ból, Korózs Lajos az MSZP-ből, valamint Burány Sándor „Karácsony Gergely pártjából”.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CirmoS
2020. április 09. 19:30
A böszme ' lemondott ' , beültette maga helyett a libásgordont, ezzel aztán baromi jól jártunk ismét..... Jöttek a megszorítás hegyek, ezek az állatok azt sem tudták mit csinálnak!!!!! A többi is csak nyomta a gombot a Parlamenti szavazásokon mint a hülyék, az egész mszpszdsz! Ezek akarnak most válságot kezelni? Az Isten őrizzen ezektől a világ barmaitól! Hiteltelenek!!!!!!!!!!!!!
Berecskereki
2020. április 09. 17:42
Majd elfelejtettem. Ezen felül mindenki kapott egy vödör hadházy szocskát.
Berecskereki
2020. április 09. 17:40
Támogatás MSZP módra: Nem kell félni nem fog fájni. Intézkedések A közszférát érintő intézkedések: - Két évre befagyasztják a közszféra bruttó bértömegét - Felülvizsgálják a 2009 második félévi kereset-kiegészítést - Megszűnik a 13. havi fizetés - Csökkentik az önkormányzati támogatásokat A nyugdíjrendszer változásai: - Előre hozzák a nyugdíjkorhatár tervezett emelését, 2014 és 2022 között fokozatosan emelkedik 62-ről 65 évre a nyugdíjkorhatár - Átütemezik év végére a 2009-re tervezett nyugdíjkorrekciót - 2010-ben elmarad a nyugdíjkorrekció - 2009-ben nem fizetik ki a 13. havi nyugdíj második felét - Megszűnik a 13. havi nyugdíj, és csökken az évenkénti nyugdíjemelés törvényileg garantált mértéke - Kevésbé éri majd meg a korhatár előtt nyugdíjba vonulni Változások a szociális rendszerben: - 10 százalékkal csökken a táppénz - Két évre rögzítik a családi pótlék összegét, melynek korhatárát is csökkentik: a gyermek 23 éves kora helyett csak 20 évig jár - A gyes és gyed együttesen három helyett csak két évig jár (ez a már megszületett gyerekek szüleire még nem vonatkozik), ehhez bölcsőde- és óvodafejlesztést ígér a kormány - Felfüggesztik a lakástámogatásokat - Fokozatosan megszüntetik a távhő- és a gázártámogatást Egyéb kiadáscsökkentő intézkedések: - A tömegközlekedés támogatásának csökkentése, a kedvezmények felülvizsgálata - A közmédia támogatásának csökkentése - Az EU-s agrártámogatások nemzeti kiegészítésének csökkentése 2010-ben - 20-ról 25 százalékra nő az áfa, de létrejön egy kedvezményes, 18 százalékos kulcs a tejre, a tejtermékekre, a pékárura és a távfűtésre Munkanélküliségi ráta 2008 7,8 % 2009 10,1 %
BossN
2020. április 09. 17:14
Az ellenzéki csürhe alkalmatlan politikai szerepvállalásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!