Puzsér újra síkra száll a kannabisz legalizálásáért

2019. október 27. 10:21

Budapest volt főpolgármester-jelöltje, Puzsér Róbert most egy kannabisztüntetést szervez.

2019. október 27. 10:21

A Magyarországon drognak minősülő kannabisz legalizálásáért szervez demonstrációt Puzsér Róbert négy társszervezettel együtt.

Ahogy írják, az áprilisi rendezvény oka, hogy: „A fogyasztók krimianalizálása rengeteg időt és pénzt emészt fel a gazdaságban, miközben nem segít a komolyabb terjesztők kézre kerítésében. Eközben körülöttünk szinte minden EU-s országban már dübörögnek a jogi átalakítások a kannabisz és annak teljeskörű használatával kapcsolatosan. Magyarországon eközben betegek ezrei szenvednek nap mint nap feleslegesen a bürokrácia és a nemtörődömség miatt ! És élnek illegalitásban kockáztatva már az így is csorbult személyiségi jogaikat!

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraprof
2019. november 04. 16:50
Társaság a szabadságjogokért dokumentuma a drogfogyasztásról. A marihuána nem kapudrog, pont a félretájékoztatás és a kemény-drogokkal való összemosás vezeti el a fogyasztókat a heroinig. pdf-ben letölthető. "Gyakori, hogy a marihuána tiltásának okául olyan érveket vetnek be, melyek – bár korábban széles körben elterjedt nézeteknek számítottak – napjainkra tudományosan meghaladott tételeknek számítanak. Tipikusan ilyen a „bevezető drog elmélet”, mely szerint a marihuána használói egy idő után veszélyesebb szerek fogyasztásra térnek át. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO ugyanakkor 1998-ban egy jelentésében kiemelte, hogy „az a feltevés, miszerint a marihuána használói idővel heroinfogyasztókká válnának, az összes lehetőség közül a legkevésbé valószínű”. Ugyanezen jelentés azonban azt is megállapította, hogy abban az esetben, ha a kannabiszt a többi illegális droggal együtt tiltott drogként kezelik, valóban megnőhet annak az esélye, hogy a fű-használók más szereket is kipróbálnak. Gondoljunk csak arra a kézenfekvő tényre, miszerint ha a marihuána tiltott, akkor az azt áruló illegális kereskedő nagyobb eséllyel kínál vásárlóinak egyéb (nagyobb haszonnal kecsegtető) drogokat, mint mondjuk a törvényileg szabályozott kannabisz-árusító." https://tasz.hu/files/tasz/imce/drog3magyar_uv.pdf?fbclid=IwAR3fG5yqdTXDkc59GCeKj9DvEAqOiMQGeT2Tut7ONfrZO1huJwuQCmc6bVY
Feca
2019. november 04. 09:56
Az orvosi kannabisz olaj és a kannabisz mint kábítószer nem keverendő! A hasonló hangzás ellenére két teljesen különböző dologról van szó. Jó lenne nem hangulatkeltő cikkekkel felborzolni a kedélyeket, amikre teljesen tudatlanul, minden hozzáértés nélkül egymásnak esnek az emberek.
asdfghjkl123456789
2019. november 03. 19:51
ennyi seggfejt egy helyen - tisztelet a kivételnek.
reugrangon
2019. október 30. 21:35
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!