Nemzetközi szinten megy neki Paks II-nek az LMP

2018. január 09. 16:07

Az Euratomhoz és a Nemzetközi Atomenergia ügynökséghez fordul a párt, miután Ungár Péter szerint Paks II-t veszélyes tektonikus árokra építenék.

2018. január 09. 16:07

Az LMP az Európai Atomenergia Közösséghez (Euratom), valamint a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséghez fordul az általa veszélyesnek és pazarlónak ítélt paksi bővítés ellen. 

Ungár Péter, az LMP országos elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján a kifogásait sorolva emlékeztetett: korábban kiderült, hogy nincs teljesen rendben a beruházás geológiai engedélyezése, hiszen olyan tektonikus árokra tervezték, amely nem teszi lehetővé a biztonságos működést. Hivatkozott a löszös talajra is, amely miatt a már meglévő négyes blokk is süllyed.

Az ellenzéki politikus kérdésre elmondta: pártja örül, hogy per lesz társelnökük kijelentéséből, amelyben Hadházy Ákos sokallta a visszaküldött nemzeti konzultációs ívek kormány által közölt számát. Így legalább bírósági teremben bizonyíthatják, hogy a Fidesz csak „hadovál” a számokról – mondta Ungár Péter, hozzátéve: a konzultációt nem Hadházy Ákos hiteltelenítette el, hanem a magyar emberek, akik tudják, a Soros-kampány csak arról szól, hogy elfedje a Fidesz kormányzati tevékenységét.

(MTI)

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2018. január 10. 08:02
Jódolgában a milliárdos fiúcska most politikust játszik. Egy riportban megkérdezte tőla a riporter, dolgozott-e életében valamit, mire azt válaszolta, álszentség lenne neki milliárdos létére munkát végezni.
hátakkor
2018. január 09. 22:27
LMP màr nem lesz àram akkor is lesz.
nimród
2018. január 09. 21:07
Szerencsétlen, okoskodó amatőrök. Fogalmuk sincs az atomerőművekről, de mindenképpen keresztbe akarnak tenni a szakembereknek. Annyira lököttek, hogy fel sem tudják fogni, mennyire azok.
brekker
2018. január 09. 19:59
Nagyot csalódtam Szél Bernadettben. Pedig dokumentáltan letérdeltem volna neki még Karácsony előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!