Kötelezettségszegési eljárást indulhat Magyarország ellen kvótaügyben

2017. június 12. 18:50

A Reuters értesülései szerint kötelezettségszegési eljárást indíthat Lengyelország, Magyarország és Csehország ellen az Európai Bizottság, amiért nem hajlandóak részt venni a menedékkérők áthelyezésében.

2017. június 12. 18:50

Kedden dönthet az Európai Bizottság arról, hogy  kötelezettségszegési eljárást indít Lengyelország, Magyarország és Csehország ellen kvótaügyben – írja a Reuters. Lengyelország és Magyarország nem hajlandó menedékkérőket átvenni Olaszországtól és Görögországtól a korábbi uniós döntés értelmében, Csehország pedig bár már átvett 12 menedékkérőt, de azóta kijelentette, hogy többet nem fog. 

A Bizottság egyik szóvivője nem tagadta, de nem is erősítette meg a kötelezettségszegési eljárások indítását, viszont egy olyan korábbi Jean-Claude Juncker interjúra hivatkozott, amelyben az Európai Bizottság elnöke azt mondta: akik nem vesznek részt a menedékkérők áthelyezésében, azok jogi eljárásokra számíthatnak.

A tervezett 160 ezer menedékkérő áthelyezéséből egyébként a többi uniósország is összesen csak 21 ezret vett át.

A kvótaügyben egyébként jelenleg is bírósági eljárás folyik Szlovákia és Magyarország kezdeményezésére, de Lengyelország is támogatja azt. Az Európai Unió Bíróságának júliusban kell meghoznia első véleményét az ügyben. 

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. június 13. 15:58
Migráncs betelepítés csak FIDESZ maffia jutalékkal: "Ahogy arról portálunk is beszámolt, sajtóértesülések szerint kötelezettségszegési eljárás megindításáról dönt kedden az Európai Bizottság három közép-európai tagállam, Magyarország, Lengyelország és egyes források szerint Csehország ellen is. Ugyanakkor tévedés hazánkat szívtelenséggel vádolni, hiszen az Orbán-kormány mindent megtett azért, hogy minél nagyobb számban érkezzenek ide idegenek. Persze nem ingyen, pénzért. Alkotmányos költség - hagyományosan így hívják az ilyet a narancsosok. Az ebből származó bevételek aztán átmennek a letelepedési kötvényeket jegyző offshore cégeken, hogy végül sok-sok fideszes plakát és vadászház legyen belőlük." https://kuruc.info/r/2/173886/
antioxi
2017. június 13. 14:43
Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi EU Bizottság (= merkeli Németország) a Kalergi-terv szerint politizál. Ezt minden áron gátolni kell, még akkor is, ha elhagyjuk az EU-t.
luisbathhelena
2017. június 13. 10:18
Az egész bevándorlásban el fogunk jutni oda előbb-utóbb hogy lövünk vagy nem lövünk. Mivel több generációnyi európait PC-n nevelnek évtizedek óta- nem lövünk. Európa elveszett.
fogas paduc
2017. június 13. 10:17
Ha annyira kell a "nyugatnak" a migránsáradat, akkor adjanak a migránsoknak vízumot. Persze így aztán a nem lehetne ránk üríteni a nem kívánatos atomfizikus kecskepásztorokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!