LMP: Legyen több park Budapesten!

2016. augusztus 07. 12:23

Újpest-Városkapu környéke, a Kőbányai úti korábbi piac területe, valamint a Nyugati pályaudvar mögötti rész is szerepel az LMP fővárosi politikusainak parkterveiben. Ezek a beruházások az egészségesebb mellett értékesebb környezetet is teremtenek a párt szerint.

2016. augusztus 07. 12:23

A Lehet Más a Politika szerint több parkot kell kialakítani Budapesten. Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi közgyűlési képviselője vasárnap, budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek elmondta: az elmúlt hetek során egyértelművé vált, hogy nagy léptékű zöldterület-fejlesztést kell végrehajtani a fővárosban.

A párt álláspontja szerint ezek a beruházások az egészségesebb mellett értékesebb környezetet is teremtenek, áttételesen ugyanis milliókat hozhat a családoknak az, hogy a zöldre néző lakások húsz-ötven százalékkal többet érnek azoknál, amelyek ablaka tűzfalra vagy forgalmas utcára nyílik. Az LMP első körben a IV. kerületben vizsgálta meg a parkok kialakításának lehetőségeit, és úgy találta, hogy Újpest-Városkapu és a víztorony környéke is megfelelne erre a célra.

Az ellenzéki párt folyamatosan mutatja majd be további, más kerületeket érintő helyszínjavaslatait, amelyek között a Kőbányai úti korábbi piac területe, valamint a Nyugati pályaudvar mögötti rész is szerepel. Ezenkívül fontos a Városliget megőrzése, emelte ki. Csárdi Antal hangsúlyozta, hogy nem kell mindig nagy parkokban gondolkodni: a belvárosban sok olyan foghíjtelek található, amely alkalmas lenne zöldterület-fejlesztésre, hogy ezáltal Budapest élhetőbbé és otthonosabbá váljon.

A fővárosi közgyűlési képviselő a globális felmelegedés rendkívül szélsőséges következményeire is utalt, kiemelve, hogy ellensúlyozni kell a betonházak hőkibocsátását. Erre akár egy-egy, lakótelep mellé ültetett fasor is megfelelő megoldást biztosít. Csárdi Antal szerint nem igaz, hogy ne lenne tér és pénz a zöldterület-fejlesztésre Budapesten.

Képünk illusztráció, a Berlin közepén fekvő Tiergartent ábrázolja.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. augusztus 08. 06:13
A levegő munkacsoport szerint a Demszky rémuralom idején a fővárosi zöldfelület 40-60%-a eltűnt. Tarlós alatt nőtt.
Himalája
2016. augusztus 08. 00:27
"Legyen több park Budapesten!" Budapestre rá is férne. Egyébként a minap nézegettem egy építkezést egy kisutca kereszteződésében. Egy bazi nagy nyolcemeletes épület és elgondolkodtam, Londonban az ilyesmit sugárutak mellé szokták helyezni. Maximum, két-három emelet illene volna oda. Egy kissebb falu is elférne benne. Sebaj, majd megnézem, amikor a kisutca bedugul és hogy mennyit akasztanak majd a közterületesek a hibásan parkolo autosokon.
bene0130
2016. augusztus 07. 21:50
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim, védjük az országot, védjük az életünket, telepítsünk fákat (ebben most sajnos igazuk van) Hajrá Magyarorok, Hajrá Polgárok :)
Ph0ton
2016. augusztus 07. 21:47
Kell egy elkerített kutyakakáló hely is, Schollanderről elnevezve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!