Merkel újabb migránsáradatra figyelmeztet

2015. december 01. 19:20

Ismét nagyon sok ember kelhet újra Szíriából, mivel az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának megígért támogatások csaknem 50 százaléka nem érkezett meg a menekülteket ellátó nemzetközi szervezethez, így súlyosan alulfinanszírozottak a Szíria térségében működő menekülttáborok, figyelmeztetett Angela Merkel.

2015. december 01. 19:20

Angela Merkel német kancellár szerint a Szíria térségében működő menekülttáborok súlyos alulfinanszírozottsága miatt ismét magasra szökhet az Európai Unió felé elinduló menekültek száma. Angela Merkel kedden Berlinben John Key új-zélandi miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón elfogadhatatlannak nevezte, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) megígért támogatások csaknem 50 százaléka nem érkezett meg a menekülteket ellátó nemzetközi szervezethez. A pénzhiány miatt ismét nagyon sok ember kelhet útra az EU felé, figyelmeztetett a német kancellár.

A Németországba érkező menedékkérők száma viszont egyelőre csökken. A határellenőrzésért felelős szövetségi rendőrség hétfőn 3725 illegális határátlépést regisztrált, ez több mint 40 százalékos visszaesés az egy héttel korábbi 6718-hoz képest.

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hora
2015. december 02. 08:53
s ezalatt a ruszkinál tiltólistára tettek két soros alapítványt. Ismerős a nevük? "Veszélyezteti Oroszország alkotmányos rendjét és az állam biztonságát Soros György magyar származású amerikai milliárdos két alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítványt és a Nyílt Társadalom Intézetének (OSI) Támogatási Alapítványát. Ezért, az orosz főállamügyészség szerint, nem kívánatosak Oroszországban." http://oroszhirek.hu/index.php/politika/5322-soros-gyorgy-ket-alapitvanya-nem-kivanatos-oroszorszagban
berzsian56
2015. december 02. 08:18
Ennek csak örülni kell Bundesmutti. Tegnap még azt hajtogatta"nincs felső határ",mindenkit befogadunk. Most meg rájött, ami sok az sokkkk.
Békanász a hasadon
2015. december 02. 07:38
Mi történik, ha a tagdíjat nem fizetik? Az elmúlt két évtizedben az ENSZ gyakran volt pénzügyi válságban - mi történik, ha a tagállamok nem fizetik be az általuk megszavazott program költségének önrészét. Néhány országnak nem sikerül tagdíját időben befizetni költségvetési nehézségei, vagy csak egyszerűen szegénysége miatt. Mások az ENSZ-re történő politikai nyomásgyakorlás céljából vagy politikai okok miatt tartják vissza befizetéseiket. Egyetlen állam vagy magánvállalat sem tudna működni ilyen feltételek mellett, amikor a tagállamok mind többet és többet kérnek az ENSZ-től, miközben a tagdíjat visszatartják. 2005. december 31-én rendes költségvetésben az államok összes hátraléka 333,4 millió dollárt tett ki, melyből 314 millió dollár a folyó évre vonatkozott. Ehhez még hozzájött 24,9 millió dollár hátralék a volt Jugoszláviával és Ruandával foglalkozó Nemzetközi Bűntető Törvényszékekkel kapcsolatban, továbbá 10,2 millió dollár az ENSZ New York-i épületeinek renoválását szolgáló „építészeti főterv” (Capital Master Plan) kapcsán. Amikor beleszámítjuk a békefenntartást, a kifizetetlen hozzájárulások összege 3,3 milliárd dollárra ugrik, ebből 2,9 milliárddal tartoznak egyedül a békefenntartásnak. A teljes tartozások mintegy 33,8 százaléka (több mint 1,1 milliárd dollár) az USA kifizetetlen hozzájárulásait jelenti, amelyből 767,7 millió dollár a jelenlegi időszakra vonatkozik, és 343,2 millió dollár pedig az előző időszakokra. 2005 utolsó napjaiban a nehézségek halmozódtak, amikor a Közgyűlés – abból a célból, hogy egyhangúságot érjen el a 3,79 milliárd dollárnyi 2006-2007-es, kétéves költségvetést illetően – egy kikötést fogadott el, amely szerint 2006 első felében a kiadásokat 950 millió dollárban korlátozta. Mivel a kiadások várhatóan mintegy 1,9 milliárd dollárt érnek el az év folyamán, egy bizonyos ponton a főtitkárnak vissza kell térnie a Közgyűléshez, hogy felhatalmazást kérjen a további kiadásokra az ENSZ működőképességének fenntartása érdekében. Alapvetően fontos, hogy a tagállamok – pénzügyi kötelezettségeiknek teljes mértékben és időben eleget téve - demonstrálják elkötelezettségüket azokhoz a célokhoz és elvekhez, amelyekért az ENSZ-t létrehozták. Ez önmagában helyreállíthatja a Világszervezet pénzügyi stabilitását, és biztosítja a képességét, hogy nemes küldetését teljes hatékonysággal folytassa földünk népei javára. Ugrás az oldal tetejére Mit lehet tenni, hogy a tagállamok teljesítsék pénzügyi kötelezettségeiket? Az ENSZ Alapokmánya 19. cikkelye alapján a tagállam megfosztható közgyűlési szavazati jogától, amennyiben hátraléka eléri vagy meghaladja az előző két évre szóló tagdíját. Több tagállam részesült ebben a büntetésben az évek során. http://www.menszt.hu/informaciok/kep_es_valosag/otodik_fejezet Ezt bővebben, ha kérhetném az okosoktól.
Békanász a hasadon
2015. december 02. 07:35
"az USA állja az ENSZ-költségvetés negyedét, pillanatnyilag a be nem fizetett amerikai tagdíj teszi ki a hátralékok felét. Márpedig az összesen hárommilliárd dollárnyi hátralék hovatovább megfojtja a nemzetek szövetségét." Ez 1999-es adat. Van valahol frissebb? Az ENSZ alapokmánya szerint a tagdijat nem fizetőt ki lehet zárni. Ezzel mi van? Ez miféle csel és miért nem erről beszél mindenki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!