Kész Zoltán mellett a Jobbik támogatta a TASZ javaslatát

2015. december 03. 17:26

A Jobbik és Kész Zoltán támogatta az igazságügyi bizottságban a TASZ javaslatát, a Fidesz viszont azt is leszavazta, hogy a szervezet megszólalhasson az ülésen. Répássy Bárándyval értett egyet.

2015. december 03. 17:26

A Társaság a Szabadságjogokért a polgári- és a büntetőjogi kódex módosítását javasolta annak érdekében, hogy politikusok ne vehessenek jogi elégtételt a velük szemben éles kritikát megfogalmazókon. A javaslatról hétfőn tárgyalt az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága, a történtekről a TASZ készített videós összefoglalót, munkatársuk, Dojcsák Dalma kommentárjával.

A bizottság elnöke, a KDNP-s Rubovszky György közölte: a TASZ munkatársainak felszólalására nincs törvényes lehetőség. Kis segítséggel eszébe jutott, hogy mégis van, erről szavaztatta a bizottságot. A Jobbik és Kész Zoltán mellette, míg a kormánypártiak ellene voksoltak – így a TASZ-osok nem kaptak szót. 

Egyetértett a Fidesz és az MSZP

A Fidesz részéről egy képviselő tartózkodott – ezt a jobbikos Staudt Gábor úgy kommentálta: „Egy demokrata van köztetek!” Staudt elmondta, azért támogatja a javaslatot, mert szerinte a jelenlegi szabályozás a kommunista időket idézi, amikor a politikusoknak előjogaik voltak. 

A fideszes álláspontot előadó Répássy Róbert az ellenzék részéről Bárándy Gergellyel tudott egyetérteni, aki ugyancsak ellenzi a TASZ elképzelését, mert szerinte különbséget kell tenni kritika és gyalázkodás között.

A bizottság végül nem engedte az Országgyűlés elé a javaslatot, amit a TASZ korábban a PolitiKuss! kampányával is népszerűsített.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2015. december 04. 15:06
Jogos, minden nyikhajnak mér kéne szólnia. Induljanak a TASz-osok a válsztáson oszt ha bejutnak majd pofázhatnak... Ennyi erővel bárki pofázhatna...amúgy ,más lehetőség is van...
vigyor
2015. december 04. 11:22
A TASZ-t nem kell támogatni, a javaslatot viszont igen. Okosabban kellene politizálni.
cutcopy
2015. december 04. 10:46
"Staudt elmondta, azért támogatja a javaslatot, mert szerinte a jelenlegi szabályozás a kommunista időket idézi, amikor a politikusoknak előjogaik voltak" Az miféle kommunista előjog hogy a politikus megvédheti magát és családját a rágalmak elől..?
Mindjárt
2015. december 04. 10:43
Kipás orbán és istenáldásai https://internetfigyelo.files.wordpress.com/2013/05/orbc3a1n-kipc3a1val1.jpg?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201510
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!