Origo: Fiúknak és lányoknak is kötelező tananyag lehet a foci – a minisztérium cáfol

2015. november 07. 17:43

Kötelezővé tenné az általános és középiskolákban a focit az első évfolyamtól 18 éves korig egy Balog Zoltán miniszter által a kerettantervhez benyújtott módosítási javaslat – írja az Origo. Fiúkra és lányokra is egyaránt vonatkoznának a tantárgy követelményei. Az EMMI szerint az intézmények maguk dönthetnek róla, bevezetik-e ezt az opcionális kerettantervet.

2015. november 07. 17:43

Kötelező lenne a foci tanulása az iskolákban 18 éves korig Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere módosítási előterjesztésének értelmében, amelyet a kerettantervhez nyújtott ne. 

Az Origo azt írja: a Kormány.hu-n olvasható, a „Kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről szóló 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet módosításáról rendelkező előterjesztés tervezete” nevű dokumentum szerint – ami még csak tervezet – fiúk és lányok számára egyaránt kötelezővé tenné a futballoktatást, már az első évfolyamtól kezdve.  

A két évfolyamos ciklusokra bontott fejlesztési szakaszok mindegyikénél meghatározták a várható eredményeket. Olyasmiket is el kellene sajátítani, mint „védekezésben nyomásgyakorlás a labdás ellenfélre, valamint labdavesztés esetén a labda azonnali visszaszerzésére irányuló törekvés”; „a lábfej különböző részeivel történő labdakezelés” és „labdavesztés utáni rendezett visszatámadás”

A beadványtervezethez mellékelt hatásvizsgálati lap szerint bár mindez 400 000 gyereket és 8000 pedagógust érint, „költségvetési egyenlegrontó hatása nincs”, tehát nem kerül pénzbe. 

Frissítés (21:31): Az EMMI a Mandinernek azt a választ adta, hogy választható, és nem kötelező kerettantervről van szó, 30 hasonló mellett.

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
j.orban
2015. november 08. 10:58
"Kötelező lenne a foci tanulása az iskolákban 18 éves korig Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere módosítási előterjesztésének értelmében," " Az EMMI szerint az intézmények maguk dönthetnek róla, bevezetik-e ezt az opcionális kerettantervet." Ennyit az "Origóról".
Apanna
2015. november 08. 09:22
Megint egy cikk aminek a fele sem igaz. Az index terjesztette, a többi majom
béla 60
2015. november 07. 19:45
Ki oktatja majd a köpködést ,káromkodást , "bemutatást " stb ??
pemete jakab
2015. november 07. 19:21
Orbán elmeroggyantsága nem ismer határokat. És mint tudjuk, csak az emberi hülyeség határtalan. A Fidesznél meg duplán igaz ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!