Rögtönzött sátortábor alakult Horgosnál, és továbbra is tüntetnek a migránsok

2015. szeptember 15. 19:55

Míg a nők és a gyerekek az új horgosi határátkelőnél kialakított rögtönzött sátortáborban pihennek, a férfiak folyamatosan tiltakoznak a határzár ellen. Ha kell, akár több napot is várnak, de át akarnak jutni a határon.

2015. szeptember 15. 19:55

Rögtönzött sátortábor alakult ki az M5-ös autópályán fekvő Horgos 1 nevű határátkelő szerbiai oldalán, ahol jelenleg legalább háromezer migráns tartózkodik – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója kedd este. A menekültek egy része, főleg a nők és a gyerekek a sátorokban pihennek, miután a napot a másik határátkelőhelyen való hiábavaló várakozással töltötték. A Horgos 2 nevű közúti átkelőt a magyar hatóságok kedd hajnali fél egykor lezárták, ott azóta nem lehet átmenni, egyelőre a rendes forgalom is szünetel.

Míg a nők és a gyerekek pihennek, mintegy ezer férfi a határon található lezárt kapunál és a kerítésnél azt skandálja, hogy „Nyissák ki, nyissák ki”, valamint „Németország, Németország, Merkel segíts”. Gyakran fütyülnek és tapsolnak, amit általában újra skandálás követ. A türelmetlenség és a feszültség jól érzékelhető, ám azok, akik hajlandóak voltak szóba állni az újságírókkal, azt mondták: ha kell, több napot is várnak, de át akarnak jutni a határon.

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2015. szeptember 16. 12:26
Ha figyeljük az eseményeket, kijelenthetjük, hogy ennek az egész illegális határátlépési mizériának, és a regisztrációk miatti zavargásoknek, ellenállásnak az egyhalott dublini rendszer az oka, ami célzatosan védte a belső államokat, a menekültproblémát szándékosan tolta a peremországokra, vagyis az ott fölösleges képzetlen, és visszatoloncolt menekültek az ő nyakukba szakadjanak. Szerintem ezt az ellentmondást, és a lehetséges konfliktusforrást lovagolta meg a máig hömpölygó migránstömeg, és dobálják el a görögországban még meglévő irataikat, a magyar, sőt az osztrák regisztrációs papírjaikat is. Ezért az egyik ok a hatóságok előli tekergőzéps, az ellenszegülés, nehogy a kiszemelt célországukig valahol is nyomuk maradjon. A másik ok, sokkal nyomósabb lehet, a tisztátalan szándék, vagy az, hogy nagyon határozott célokkal érkeztek. Miért nem ezekről a kérdésekről folyik a vita?
SigSauer
2015. szeptember 16. 11:35
Eddig olyan jól tájékozódtak a sok, okostelcsin meg tableten, mobilnettel, stb. Lehetséges, hogy a horgosiaknak pont az a parancsuk, hogy csinálni a fesztivált? Bele kell rántani valami erőszakba az országokat, hogy jogosnak tűnjön a majd a dzsihád? A szolgálatok kongatják már hónapok óta a vészharangot, ugye. Már annyiszor megírták, hogy nem is beszélünk róla. Pedig... Aztán beengedtünk MÁR egy csomó dzsihád-dzsonit. Mondott valamit, mi meg regisztrátuk úgy. Vagy sehogy. Mi lesz ennek a vége, Jézusom... ?! Persze, hogy balhéznak.
pollip
2015. szeptember 16. 10:32
Vucic reményt adott a horgosi tüntetőknek azzal, hogy ma tárgyalnak Mo-gal a helyzetről.
Bastian
2015. szeptember 16. 10:06
Lesznek tüntetések lesznek,majd megunják,hazamennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!