Csehország visszaküldené a migránsokat Magyarországra

2015. augusztus 05. 21:37

Magyarországra utaznak a cseh belügyminisztérium képviselői, hogy magyar partnereikkel megtárgyalják a menekültek visszaadásának feltételeit. A cseh hatóságok szerint a 470 Magyarországról érkezett menekült közül eddig csak 50-et fogadott vissza Magyarország. Budapest ugyanakkor kérte uniós partnereit, hogy októberig ne küldjenek vissza menekülteket Magyarországra.

2015. augusztus 05. 21:37

Csehország tárgyalni kíván Magyarországgal, hogy fogadja vissza azokat a menekülteket, akiket a dublini egyezmény alapján vissza kell fogadnia – jelentette be Miloslav Koudelný, a csehországi menekülttáborok kezelőségének igazgatója szerdán Prágában. „Levelet írtunk a magyar belügyminiszternek, amelyben követeljük a helyzet normalizálását” – mondta Koudelný újságíróknak. 

Az igazgató utalt arra, hogy a cseh hatóságok mintegy 470, Magyarországról érkezett menekültet vettek őrizetbe, de állítása szerint Magyarország közülük csak 50-et fogadott vissza. Koudelný szerint a cseh belügyminisztérium képviselői Magyarországra utaznak, hogy magyar partnereikkel megtárgyalják a menekültek visszaadásának feltételeit.

Napi 40

Csehországban az utóbbi hetekben naponta mintegy 40 illegális bevándorlót vesznek őrizetbe a hatóságok. A dublini egyezmény alapján az őrizetbe vett külföldieket visszaküldik abba az országba, ahol menedéket kértek. A csehek ugyanakkor a bevándorlókat azokba az országokba is visszaküldik, amelyikből Csehország területére érkeztek.

Koudelný emlékeztetett: Magyarország, ahová eddig már több mint százezer illegális bevándorló érkezett, jelenleg képtelen visszafogadni a többi uniós országból azokat a menekülteket, amelyek a szerb-magyar határon keresztül érkeztek az Európai Unió területére. Budapest ezért arra kérte uniós partnereit, hogy egyelőre októberig ne küldjék vissza a náluk őrizetbe vett, Magyarországon keresztül az EU-ba érkezett menekülteket.

Őrizetbe vett menekültek

Milan Majer, a cseh idegenrendészet vezetője szerint a szóban forgó országoknak hét napon belül kell visszavenniük az érintetteket. Csehország a menekültek számára nem célország, ők döntően Nyugat-Európába szeretnének eljutni. A cseh hatóságok a megfelelő iratok nélkül az országba érkező menekülteket őrizetbe veszik és menekülttáborban helyezik el. Június 17-étől, amikor megerősítették a cseh határok őrzését, 1050 külföldit vettek őrizetbe. Közülük eddig csak négyen kértek menedéket Csehországban – mutatott rá Majer. 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. augusztus 06. 09:46
Meg kell egyezni a csehekkel: minden visszafogadott migráns helyébe tíz romát küldeni,és ha a romák elfogynának, mehetnének a tótok is, őket a csehek nagyon szeretik.
Fakutya Lázár
2015. augusztus 06. 09:11
Küszöbön áll az Új Iszlám Állam – Fél napra az EU határától A Földközi-tenger partján jöhet létre a második Iszlám Állam – áll az Index.hu összefoglalójában, melyben a szíriai forradalom szereplőit elemzi. A cikk különösebb újdonságokat nem tartalmaz. Érdekes lehet azért, mert a portál több alkalommal forgatott PR-szerű riportot Szíriában az iszlamista lázadók között, mindenért az Assad-kormányt hibáztatva. Ebből az írásból azonban kiderül a magyar olvasó számára is a nyilvánvaló, az USA és a Washington által pénzelt szíriai, úgynevezett demokratikus ellenzék felelőssége. http://orientalista.hu/kuszobon-all-az-uj-iszlam-allam-fel-napra-az-eu-hataratol/
Fakutya Lázár
2015. augusztus 06. 09:07
lsózsolcán Jakab Péter, Miskolcon pedig Pakusza Zoltán képviselő beszélt egyebek mellet a Borsod megyében tapasztalható kettős mérce alkalmazásáról. Megtudhattuk, hogy Miskolcon a helyi hatalom azokat támogatja, akik züllesztik a társadalmat, azokat pedig üldözik, akik tenni akarnak a rendért. Miklós Árpád beszédeiben a nemzeti értékrendű, szellemi önvédelmi harc fontosságára hívta fel a hallgatóság figyelmét. László Attila MÖM vezető pedig a tájékoztatója zárásaként a törvényesség talaján megvívandó és azonnali cselekvést igénylő, nemzetmentő önvédelmi „harcra” hívta a jelenlévőket. www.magyaronvedelmimozgalom.com/index.php?q=hireink/bejegyzes/Onvedelmi_harcra_hiv_a_MOM_
Fakutya Lázár
2015. augusztus 06. 09:05
Nem csak Budapesten félemlíti meg a rendőrség a hazafiakat Egy Hajdú megyei férfi ajánlotta fel segítségnyújtását a Mórahalmi önkormányzatnak az illegális bevándorlók visszaszorításával kapcsolatban. A segítő szándékát megköszönték ugyan, de nem tartottak rá igényt a település vezetői. Majd ezt követően az éjszaka folyamán a rendőrség otthonában felkereste, előállította és rabosítani akarta a hajdúsági tanyagazdát. Részletes beszámoló az esettel kapcsolatban a holnapi nap folyamán várható. (MÖM-hírszolgálat nyomán) http://www.magyaronvedelmimozgalom.com/index.php?q=hireink/bejegyzes/Onvedelmi_harcra_hiv_a_MOM_
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!