PM: Sátortáborok helyett inkább laktanyákban helyezzék el a menekülteket!

2015. július 16. 17:29

Az LMP-ből kiváltak alkotta Párbeszéd Magyarország Párt elítéli, hogy a kormány sátortáborokban helyezné el a menekülteket. Szerintük inkább uniós pénzekből fel kellene újítani az üresen álló laktanyákat, és ott elszállásolni a migránsokat.

2015. július 16. 17:29

A Párbeszéd Magyarországért elítéli a menekülteket sátortáborokba kényszerítő terveket, szerintük inkább az EU-s pénzből felújított laktanyákban kellene elhelyezni a migránsokat, közölte az ellenzéki párt csütörtökön az MTI-vel. A PM a közleményben arra szólítja fel a kormányt, hogy EU-s forrásokból újítsák fel és nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat. Szerintük ezzel az adófizetők további terhelése nélkül valódi, emberséges megoldás születhetne. Hozzátették, hogy a migránsok növekvő száma valóban kihívást jelent Európa és Magyarország számára, ám erre nem megfelelő válasz sem a határzár, sem a menedékkérők alapvető jogainak korlátozása, sem pedig a „sátorgettókba” zárásuk.

Lázárt János Miniszterelnökséget vezető minisztert csütörtöki sajtótájékoztatóján megkérdezték az esetleges sátortáborokról is. Erre azt felelte: ha felépül az ideiglenes határzár, nem lesz szükség a jelenlegi volumenű menekülttábor-kapacitásra. A mostani sátorépítést az indokolja - mondta -, hogy a Magyarországon tartózkodókat emberhez méltó körülmények között helyezzék el. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország nagy méretű sátrakat kapott segítségként Csehországtól az illegális bevándorlók elhelyezésére.

A fotón az elhagyatott sármelléki laktanya látható. A kép forrása a képtelenség.hu.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2015. július 17. 10:54
Esetleg a rózsadombi SZOT-szálló is megfelelő lenne és ott a PM gondoskodhatna a migránsokról
Anonymtalan
2015. július 17. 08:55
"PM: Sátortáborok helyett inkább laktanyákban helyezzék el a menekülteket!" Inkább börtönökben.
brekker
2015. július 16. 23:39
A totalcar hozzászólásokból: "A Dacia elvileg renault technika és a Lada is. Ha olcsó, akkor inkább Lada lesz. Csak."
áfonya
2015. július 16. 21:55
http://spiler.blog.hu/2015/07/15/igy_kezeli_a_bevandorlokat_ausztria?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201507
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!