Önkéntesek segítenek a menedékkérőknek Szegeden

2015. július 02. 08:02

A Migráns Szolidaritás Csoport szegedi tagjai több mint egy hete segítik az utolsó Budapest felé tartó vonatról lekéső, állomás környékén éjszakázó menedékkérőket étellel, itallal, ruhával és többnyelvű tájékoztatóval. Az önkéntesek szerint a szegedieknek is jobb, ha a menedékkérők rendezett körülmények között várjak a reggeli vonatot.

2015. július 02. 08:02

Az utolsó vonatról lekéső menedékkérőknek segítenek kilenc napja a Migráns Szolidaritás Csoport Szeged tagjai – írja a Délmagyar. A csoport tagjai a szegediek felajánlásaiból étellel, itallal, ruhával, fekhellyel és többnyelvű tájékoztatókkal látják el az éjszakába nyúló menedékügyi eljárás miatt Szeged vasútállomásán ragadt menedékkérőket, valamint rendben tartják a wc-t és a teret is.

Szükségünk lenne több mobil WC-re, hiszen az állomás épülete éjszakára bezár. Úgy gondolom, hogy az egész városnak jobb, ha a befogadóállomásra irányított menekültek nem a parkokban, hanem a pályaudvaron, szervezettebb körülmények között várják a hajnali vonatot” – mondta az egyik önkéntes a lapnak. A csoport munkáját francia és arab tolmács segíti.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. július 02. 13:02
Többnyelvű tájékoztatóval beígérik a lakást munkát autót más kontójára??? Szükségünk lenne több mobil WC-re, hiszen az állomás épülete éjszakára bezár,álljanak sorba Botka elvtárs lakása előtt a hőnszeretett betolakodók wczni ,vagy küldjék el őket a szentesi szoci polgármester lakására,Szentesen a Kossuth útcán cigányok lakta nagy házban volt olyan akinek 20 évig wc nem állt rendelkezésre ,utcai eső levezető csatornába öntötték a szart (bocs de igy volt) majd valaki kipenglérezte a nyilvánosság előtt az ügyet ,végül 20 év után az udvarban kaptak uj wcket. Botka elvtárs saját költségén csináltasson wcket,szaró helyeket,ne a lakosságra terheljék...
Csigorin
2015. július 02. 12:38
Derek dolog. Ugyis errol beszelunk, ha valaki annyira szereti a migransokat, akkor menjen es csinaljon ilyeneket, ne a mas szerszamaval kaszalja a csalitost. Ok ugy latszik komolyan gondoljak, amiert tisztelet nekik.
kitiltott
2015. július 02. 10:59
A világsajtó még február közepén arról írt, hogy az ISIS azt tervezi, hogy Líbiából menekülteknek álcázott harcosokat küld a Földközi-tengeren keresztül Dél-Európába azért, hogy Európa városaiban ámokfutásokat rendezzenek. „Az Iszlám Állam azzal fenyeget, hogy félmillió bevándorlóval árasztja el Európát. Akkor még túlzásnak tűnt, ami ma valóság” – áll a francia Le Figaro február 19-i számában. Egy brit terroristaellenes csoport kiderítette, hogy az ISIS Szíriából és Irakból toborzott fegyveresekkel akarja elárasztani Líbiát, amely Kadhafi megbuktatása után káoszba fulladt. Líbiából indítana háborút egész Európa ellen. A helyzet az, hogy Líbia alig 500 kilométernyire van Öreg Kontinensünktől. Ezt a távot még kezdetleges csónakokkal is meg lehet tenni, amennyiben ezt az időjárási viszontagságok megengedik. Ezt a tervet az ISIS egyik propagandistája tervelte ki. Líbiába terroristákat dobáltak át és ott gyakorlatként kivégeztek 21 kopt keresztény túszt. Az egyik videóból még az is kiderül, hogy az egyik terrorista a gyilkosság után üzeni: „Allah segítségével meghódítjuk Rómát”. Éppen csak arról nem szólt a fáma, hogy mi van akkor, ha a terrorszervezet megváltoztatja a stratégiáját és szárazföldi útvonalat választ. Elindíthatja az embereit Szíriából Törökországon át, akik Európába beérve a szerb-magyar határnál lépnek be az Európai Unióba. Biztonsági szakértők teljesen ésszerűnek tartják azt, hogy a terrorszervezet harcosai menekülteknek adják ki magukat, ezzel bejutva az európai kontinensre. A tervet primitív módszerekkel hajtják végre. Nem hoznak magukkal személyi azonosító okiratokat, illetve a meg lévőket megsemmisítik. Bármelyik európai országnak olyan élettörténettel állnak elő, amelyet saját maguk találtak ki. Az is előfordulhat, hogy kiadják magukat elüldözöttekként, hogy az adott országban milyen borzalmakat kellett átélniük, meggyőzve így az európai hatóságokat. Az Európai Unióba, ha sikerül bejutniuk, akkor nem nehéz itt fegyvereket és robbanószereket keríteni. Csupán pénz és kapcsolat kérdése az egész. Sajnos nagy valószínűséggel még számtalan terrorista várja az utasításokat, hogy útra keljenek! Rengetegszer hangzik az el, hogy Magyarország nem zárkózhat el a menekültáradat elől. Azonban be kell látnunk, hogy nincs hivatalos adat arról, hogy valójában ki a valódi menekült, illetve ki is az, aki rossz szándékkal jön be szeretett országunkon keresztül Európába! A hatóságoknak Szíriából, Irakból, Afganisztánból, Líbiából adatot szerezni valakiről voltaképpen teljes lehetetlenség. Az érkezők személyazonosságát lehetetlen ellenőrizni, ugyanúgy az előadott történetük hitelességét sem! Ezek az emberek ráadásul hamis papírokkal is érkezhetnek. Az is lehetséges, hogy az ISIS által legyilkolt emberek okmányait hamisították meg, hogy a terroristák bekerüljenek országunkba és ezzel együtt Európába! továbbiak itt : http://hir.ma/belfold/politika/kijelentette-az-iszlam-allam-hogy-terroristakat-kuld-a-menedekkerok-koze-vonatkozatott-video/540424
pierre bayle
2015. július 02. 09:46
S nagy köszönet a Migszol kebelén tevékenykedő ferenceseknek és baptistáknak. Én hitetlenként is nagyon nagy örömmel látom, hogy számosan vannak olyan keresztények, akik Jézus arcát látják a szenvedőkben és nagy alázattal segítenek (ellentétben mondjuk Bayerrel, aki számára a keresztény azt jelenti, h nem zsidó).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!