Index: Sátortáborokba telepítik a városokból a menekülteket

2015. július 16. 12:35

Még a nyáron elrendelheti a kormány a városokban működő menekülttáborok bezárását. Ehelyett a településektől távolabb fekvő sátortáborokba telepítenék a menekülteket – értesült az Index.

2015. július 16. 12:35

Az Index úgy tudja, hogy a kormány az összes, városban működő menekülttábort bezáratná, és inkább a településektől távol, sátortáborokban helyeznék el a menekülteket. A portál információi szerint ezt még a nyáron elrendelhetik.

Jelenleg Bicskén, Vámosszabadiban, Békéscsabán, Debrecenben, Balassagyarmaton és Nagyfán vannak befogadóállomások: ezek egy része őrzött, mások nyitottak. Az összes tábor hivatalos befogadóképessége 1500 fő alatt van, viszont az utóbbi időben naponta érkezik átlagosan 800-1000 menekült az országba, tehát jóval nagyobb kapacitású táborokra lenne szükség.

Az Index meg nem nevezett forrására hivatkozva azt írja, hogy a Belügyminisztériumnak kell majd olyan táborhelyet találnia, amely külterületen van és ahol már nem téglaépületekben, hanem sátrakban helyeznék el a migránsokat. A portál megkérdezte a belügyet, hogy valóban sátrakban tervezik-e az elhelyezést, de erre a tárca nem adott egyértelmű választ. Azt írták: „Magyarország az európai uniós normáknak megfelelően köteles a menedékkérők számára biztosítani a menekültügyi eljárás időtartamára a befogadás feltételeit. Erre tekintettel az elmúlt években folyamatosan történtek intézkedések a befogadó intézményekben az elhelyezési feltételek bővítésére, valamint sor került új befogadó állomás megnyitására is.

A portál emlékeztet, hogy nemrég az osztrák kormány is ideiglenes sátortábor létrehozásáról döntött, hogy egy ideiglenes befogadóállomást némileg tehermentesítsenek. 

A vámosszabadi menekülttáborban egyébként – mint az az MTI fenti, június 30-án készült fotóján is látszik – most is vannak sátrak. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal még májusban közölte, hogy bővítik a tábor befogadóképességét, és ennek keretében a nyári időszakra sátrakat állítanak fel. Így 216 helyett 300 embert tud befogadni a tábor.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. július 16. 17:05
http://natgeotv.com/hu/oroszorszag-legkemenyebb-bortonei/videos/fekete-delfin jobb lenne?
states
2015. július 16. 16:14
Kibaszni őket a kerítés mögé, és ráírni, amit az ausztrálok: Ide esélyetek sincs bejutni.
magnamater
2015. július 16. 15:21
Múlik a nyár, az ősz is, hátha megjön a tél is, ők szegények a nyakunkon maradnak,a sátrakban mind megfagynak.
Nomine
2015. július 16. 14:49
Honvédeinknek is sátorban kell lakni hetekig amíg hadgyakorlatot tartanak! Mikor fognak végre a liberálisok a Magyar honvédek érdekeiért is tüntetni???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!