Zsigó: Kekeckedés helyett munkahelyteremtést!

2014. május 03. 12:35

Fidesz szóvivője sajtótájékoztatón azt mondta: az Európai Unió új vezetésének „a haszontalan bürokratikus kekeckedés helyett” jóval több energiát kell fordítania a valós problémák megoldására, így például a munkanélküliség elleni küzdelemre.

2014. május 03. 12:35

Zsigó Róbert sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „a haszontalan bürokratikus kekeckedés helyett” a munkahelyteremtésre kellene koncentrálnia az EU új vezetésének. Ehhez olyan EP-képviselőkre van szükség, akik „meddő viták helyett” a gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak, és képesek elérni, hogy az unió vezetése is ezzel foglalkozzon – mondta a kormánypárt szóvivője.

Zsigó Róbert idézte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat legfrissebb adatait, amelyek szerint sem az eurózónában, sem az összes uniós tagállamot nézve nem változott márciusban a munkanélküliség havi összevetésben. Az elmúlt egy évben némileg ugyan csökkent az állástalanok száma a kontinensen, ám az EU nehezen találja a kiutat a magas munkanélküliségből – mutatott rá.

Ezzel szemben Magyarországon – folytatta – a munkanélküliségi ráta az idén februárban 7,9 százalékos volt, ami 3,3 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Huszonkét éve nem dolgoztak annyian, mint ma, a számuk 360 ezerrel több, mint a 2010-es kormányváltás előtt – közölte Zsigó, hozzátéve: Magyarországnak kitartónak kell maradnia, és ki kell állnia magáért, mert látható, hogy az ország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint más uniós tagállamok.

Zsigó Róbert szavait azzal zárta, hogy a május 25-ei EP-választáson meg kell védeni a magyar munkahelyeket „mindkét szélsőségtől”, „a másoknak mindig megfelelni akaró szélsőbaltól” és „az unióból való kilépést szorgalmazó szélsőjobbtól” is.

Épp a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatból derül ki, hogy a kormány idén 200 ezer fő közfoglalkoztatásáról döntött. A 2014. május-december közötti időszak közfoglalkoztatási kérdéseiről szóló kormányhatározatban rögzítik, hogy a közfoglalkoztatásért felelős miniszter jelentése szerint jelenleg is folyamatban van 200 ezer ember napi 8 órás közfoglalkoztatása. Ezzel együtt a kormány felkéri a közfoglalkoztatásért felelős minisztert, hogy a közfoglalkoztatás 2014. évi céljainak teljesítése érdekében havi átlagban 200 ezer ember 2014. december 31-ig történő folyamatos, napi 8 órás közfoglalkoztatását biztosítsa.

Ezen túlmenően a közfoglalkoztatásért felelős miniszternek fel kell mérnie, hogy milyen reális igény van a havi átlagosan 200 ezernél több közfoglalkoztatottra. A többletlétszám foglalkoztatására tervezetet kell készítenie, és ezt július 15-ig be kell mutatnia a kormánynak. Mindezek megvalósításához szükséges többletforrásokra ugyancsak július 15-ig kell javaslatot tennie.

A Fidesz múlt csütörtöki közleményében írt arról, hogy a közfoglalkoztatás folytatódik, sőt a kormány a tavalyinál négymilliárddal többet, összesen 184 milliárd forintot fordít rá.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. május 05. 22:52
Ez az ukáz: tisztelet...követeljük. :))) Szánalmasak vagyunk.
bajai
2014. május 04. 11:56
Hány munkahelyet teremtettél Baján?
kukagyerek
2014. május 04. 11:35
Ez a f@sz, tegnap este veszettül szélsőjobbozott a tévében. Betegesen magyar-fóbiás a szerencsétlen!
Secnir
2014. május 04. 07:40
"Zsigó: Kekeckedés helyett munkahelyteremtést!" "Fidesz szóvivője [...] azt mondta: az Európai Unió új vezetésének [...] több energiát kell fordítania [...] a munkanélküliség elleni küzdelemre." nem értem. akkor most ki nyert április 6-án? az EU vagy a fidesz? vagy zsigó szerint az EU feladata az, hogy magyarországon megoldja a munkanélküliségi problémát? vagy az EU teremtsen munkahelyet külföldön, ahová mi magyarok ki tudunk menni dolgozni? (privát vélemény: zsigó hülye)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!