Májustól biztonsági jel kerül a földszerződésekre

2014. április 19. 10:21

Biztonsági jelet kell használni májustól a földek tulajdonjogát érintő ügyleteknél. A Magyar Ügyvédi Kamara által kibocsátott bélyegek sorszámozottak és el vannak látva hamisítás elleni védelemmel.

2014. április 19. 10:21

Május első napjától a mező- és erdőgazdasági hasznosítású föld tulajdonjogát érintő jogügylet ügyvédi ellenjegyzéséhez biztonsági jelet kell használni – ezt a szabályt az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) végrehajtására múlt év végén hozott törvény tartalmazza.

A biztonsági jelet – fizetség ellenében – a Magyar Ügyvédi Kamara bocsátja az ügyvédek rendelkezésére. A jelek (bélyegek) sorszámozottak, és hamisítás elleni védelemmel vannak ellátva. 
 
Az ilyen biztonsági jel csak föld tulajdonjogának átruházására irányuló – vagy föld tulajdonjogát érintő más – jogügylet okirati ellenjegyzéséhez használható fel. 
 
Az ügyvéd az ellenjegyzéssel egyidejűleg a biztonsági jel felhasználását a területi kamaránál elektronikusan aktiválja.
 
Az ügyvédi ellenjegyzés érvénytelen, ha nincs rajta a szóban forgó biztonsági jel.
 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2014. április 19. 20:50
Meg van végre a megoldás drága hazafias testvéreim. Nem tudtuk, mi okozza évtizedek óta a sok problémát. Ugye nem győzzük dícsérni az eszüket?
kjkj945
2014. április 19. 13:48
Ja az ügyvéd nyomott billogja már nem biztosíték?? És csipet is raknak, rá, amin a felek ujlenyomata, dns-e irisz képe is rajra lesz, az ellenjegyzőké és az ügyvédeké is. Biztos, ami biztos.
A_Haza Bölcse
2014. április 19. 11:29
és ez mit és hogyan fog megakadályozni/megnehezíteni? az a fideszes képviselő aki ügyvéd korában halott emberek aláírásait hamisította az adásvételi szerződésekre, az ezentúl is minden nehézség nélkül meg fogja ezt tenni, max ráragaszt még egy bélyeget a papírra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!