Navracsics kompromisszumot javasolt Jaglandnak

2013. március 04. 18:24

Az MTI-hez eljuttattak egy levelet, amelyben Navracsics Tibor decemberben kompromisszumot javasolt Thorbjorn Jagland ET-főtitkárnak a médiatanács elnökének kinevezésével kapcsolatban.

2013. március 04. 18:24

Elfogadható kompromisszumnak minősítette Navracsics Tibor tavaly decemberben – Thorbjorn Jaglandnak, az Európa Tanács főtitkárának írt levelében – azt, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a médiatanács elnökét továbbra is kilenc évre nevezzék ki, de a kinevezés csak egy mandátumra szólhasson.

Az Európa Tanács főtitkára eredetileg – derül ki a magyar miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter 2012. december 19-én kelt, az MTI-hez hétfőn eljuttatott leveléből – azt javasolta, hogy az NMHH elnökét ne a miniszterelnök nevezze ki, hanem a parlament válassza meg. Navracsics ehelyett indítványozta azt, hogy a kinevező a köztársasági elnök legyen.

Mint az Navracsics leveléből kitűnik, Jagland november 29-én azt javasolta, hogy válasszák ketté az NMHH és a médiatanács elnöki tisztségét. A magyar miniszterelnök-helyettes decemberi válasza szerint azonban ez azt jelentené, hogy lemondanak a 2010-es médiaszabályozás egyik alapvető stratégiai eleméről.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2013. március 05. 08:52
mi faxom közük van?
Zokni
2013. március 05. 04:00
"...lemondanak a 2010-es médiaszabályozás egyik alapvető stratégiai eleméről..." - mondja a jogtudorok leggerincesebbje. Ami nyilván nem más, mint, hogy állami pénzen kell megcsinálni a Fidesz választási kampányátt. Tehát a stratégia az, hogy "megint győzünk, és mindenki, az Eu, és az ország tehet nekünk egy szívességet... Ebben a sorrendben"...
az imaszoba forgatómotorja
2013. március 04. 21:34
a bulldogképű Kroes hova tűnt? korábbna az csaholt médiaügyben.
devlaci2
2013. március 04. 20:22
A politika lehet más, de az emberek pénzből élnek... http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/03/lmp-s-tanacsado-lopott-osztolykan.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!