LMP: Orbán az ügynökügyben valótlanságokat állít

2012. augusztus 13. 14:02

Schiffer András LMP-s országgyűlési képviselő szerint Orbán Viktor miniszterelnök a hétfőn megjelent interjúban „terel és valótlanságot állít” az ügynökkérdésben, a Fidesz pedig „sunnyog és folyik a szőnyeg alá söprés”.

2012. augusztus 13. 14:02

Schiffer András az interjúra reagálva közölte: nem igaz, hogy az információhoz való hozzájutás probléma lenne, mert ezt „többé-kevésbé megoldották az előző kormányok”, arról pedig az egész Országgyűlésben egyetértés van, hogy vannak szenzitív adatok, illetve harmadik, megfigyelt személyekre vonatkozó adatok, amelyeket igenis ki kell takarni a jelentésekben.

Az ellenzéki politikus kritizálta Orbán Viktort és a kormányt, amiért nem hajlandó tárgyalni az LMP Országgyűlésnek benyújtott témát érintő törvényjavaslatáról. Az LMP szerint ugyanis az lenne a cél, hogy „az egész magyar társadalom lásson világosan abban a kérdésben, hogy miként váltották át a régi állambiztonság szereplői -beleértve a pártapparátus állambiztonságot felügyelő személyeit  a hálózati tőkéjüket politikai, gazdasági, illetve médiahatalommá a rendszerváltás után”.

Schiffer András szerint a magyar ügynökügy rendezettsége jogi megoldások tekintetében nem figyelemreméltó, hanem „szégyenletes”, ami különösen annak fényében furcsa, hogy Orbán Viktor „szereplője volt a '89-es átalakulásnak, de 6 évnyi kormányzás után sem képes tiszta megoldást jelentő törvényjavaslatot letenni az asztalra”.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2012. augusztus 13. 23:53
Egy remek cikk! http://nepszava.com/2012/08/velemeny/para-kovacs-imre-rossz-es-jo.html
HSL
2012. augusztus 13. 19:47
a felcsúti alma nem esik messze komcsi fájától
Parasztvakítás
2012. augusztus 13. 19:29
Schiffer András LMP-s országgyűlési képviselő szerint Orbán Viktor miniszterelnök a hétfőn megjelent interjúban „terel és valótlanságot állít” az ügynökkérdésben, a Fidesz pedig „sunnyog és folyik a szőnyeg alá söprés”. De most mégis mit vártál??Hisz többet nem komcsizhatnának,ha minden irat nyilvánosságra kerülne!!
gabuci
2012. augusztus 13. 19:22
Ezt egyszerűen úgy mondják,h "hazudik"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!