Eloltották a tüzet a zalaegegerszegi finomítóban

2012. június 26. 18:51

Ismét a szokásos üzemmódban működik a Mol zalaegerszegi olajfinomítója — közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője kedden késő délután.

2012. június 26. 18:51
Egri Gyula a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a tűzoltók délután befejezték a beavatkozást, már csak az utómunkálatok vannak hátra.
 
Felidézte: 13 óra után tíz perccel a finomítóban felhasadt, felrobbant, majd begyulladt egy bitument tároló, 500 köbméteres tartály, amely 10-15 méter magas lángoszloppal égett. 
 
Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek korábban elmondta: a tartály töltés közben robbant fel és gyulladt meg. Közölte azt is, hogy a robbanás következtében a környező tartályok nem sérültek meg, azok állapotát folyamatosan ellenőrzik.
 
Egri Gyula közölte, hogy a lakosság védelme érdekében a legmagasabb riasztási fokozatot rendelték el. A helyszínre vonuló zalaegerszegi tűzoltóegységek a lángokat tíz perc alatt eloltották. A katasztrófavédelmi műveleti labor levegőszennyeződésre utaló értékeket nem mért. 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!