Önkormányzatok a csőd szélén

2011. március 07. 10:06

A belügyi tárca az önkormányzatok elleni csődeljárások szaporodására számít - írja a Napi Gazdaság. Jelenleg tizenkét önkormányzat ellen folyik fizetésképtelenség miatt eljárás, ám a lap szerint az alacsonynak tűnő számok ellenére sem stabil az önkormányzati támogatások struktúrája

2011. március 07. 10:06

Jelenleg tizenkét település ellen folyik csődeljárás, melyek - Esztergomot kivéve - kistelepülések - írja a Napi Gazdaság. A belügyi tárca a következő hónapokban újabb fizetésképtelenségi eljárások megindítására számít. A csődeljárásokat a képviselőtestületek általában önmaguk ellen kezdeményezik.

Az elmúlt tizenöt évben negyvenhatszor indítottak csődeljárást önkormányzatok ellen, melyben összesen negyvenegy település vezetése volt érintett. A lap szerint az alacsonynak tűnő számok ellenére sem stabil az önkormányzati támogatások struktúrája, hiszen több száz település lavíroz a működésképtelenség határán.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. március 07. 22:48
Ingyen tanítja a pedagógus a diákot, akit családostól eltart az álam, sőt, a gyerek meg is verheti - tessék már ezt a helyzetet Brüsszelnek elmagyarázni
P.A.
2011. március 07. 14:27
Hogy lenne a 12 alacsony szám??? Pláne benne Esztergom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!