Kormány: a MAL a károkozó

2010. november 05. 18:13

Kormányhatározat jelent meg a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatban, melyben a MAL Zrt. károkozóként nevesítve szerepel.

2010. november 05. 18:13

A Magyar Közlöny csütörtökön kiadott számában szereplő, a „a 2010. október 6-án kihirdetett veszélyhelyzet során keletkezett károk enyhítéséről” szóló kormányhatározat a MAL Zrt.-t károkozóként nevesíti.

A kormányhatározat felszólítja a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy vizsgálja meg a MAL Zrt. ellen indítható kártérítési eljárás lehetőségeit, és intézkedjen a procedúra megindítása érdekében. A határozat rendelkezik az újjáépítésről is: azokat úgy kell megszervezni, hogy 2011. június 30-ig befejeződjenek.

Frissítés

A MAL Zrt. jogi képviselője reagált a kormányhatározat tartalmára. Ruttner György megdöbbentőnek nevezte, hogy a kormány mondja ki a károkozás tényét. A jogász szerint a kormányhatározat nem jogszabály, így a benne foglaltak csupán a kormány tagjainak szóló utasítások.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JBJ
2010. november 08. 07:07
Az Alkotmánybíróság korlátozása után, most már a bíróságokra sincs szükség, ügyészre és ügyvédre se! Majd a kormány eldönti és kihirdeti a közlönyben! Ez így helyes, így demokratikus! Ez már itt kérem a jogállam!
renidnam
2010. november 07. 21:21
..persze valószínű,hogy a luxuire fogalmában fog spekiuálni Ruttner,ami azt mondja ki-ha jól emlékezek-hogy"tudatos gondatlanságból elkövetett cselekményről van szó"..korlátlanúl enyhíthető a büntetés tétele.(Tudatos gondatlanság az,amikor valaki-valakik-oly módon követnek el valamit,hogy bíznak a bekövetkezhető káresemények elmaradásában,,,,-"pakoljatok fiúk,bírni fogja az..")Hát basszus,nem bírta!
renidnam
2010. november 07. 21:11
Ruttner Györgyöknek!Én nem a kormány vagyok.Kimondom akkor én:-a MAL Zrt a felelős,és minden kárt neki kell megfizetnie!És perelj be a kijelentésemért,állok elébe.
küllő
2010. november 06. 21:09
Elnézést Virág elvtárs ez az Ítélet!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!