Valóban a technológia jelenti az olajkorszak végét?

2017. október 02. 12:29

Az olaj- és gáziparban 2004 és 2014 között a termelékenység évente 12 százalékkal, míg a bányászatban ugyanezen időszak alatt évente 4 százalékkal csökkent.

2017. október 02. 12:29
Andics Dóra

„A kínai kereslet által fűtött nyersanyagszektor több mint 10 évig élvezte a növekvő kereslet hatását, ugyanakkor ennek az időszaknak mégis igencsak megtépázottan mondanak búcsút, amely elsősorban az iparág termelékenységének csökkenésével áll összefüggésben.

Az olaj- és gáziparban 2004 és 2014 között a termelékenység évente 12 százalékkal, míg a bányászatban ugyanezen időszak alatt évente 4 százalékkal csökkent. A termelékenységcsökkenés több tényező együttes hatásának eredménye: nehezebben elérhető és így költségesebben kitermelhető tartalékok megnyitása, a kitermelő cégek által használt szolgáltatások és eszközök árának emelkedése és a tőke hatékony felhasználásának mellőzése is hozzájárult a termelékenység csökkenéséhez.”

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. október 03. 04:55
Mióta elköszöntek a neoliberális hülyegyerekek, egész értelmes cikkek vannak a blogon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!