A szabadság szele Közép-Európából érkezik

2024. március 27. 22:31

Nemcsak több, hanem jobb Európát is akarunk, amely tiszteletben tartja nemzeteinek kulturális szuverenitását – jelentette ki Rocco Buttiglione politikatudomány-professzor a Mathias Corvinus Collegium által rendezett Reclaiming our European Future nemzetközi tudományos konferencián.

2024. március 27. 22:31
null
Sándor Lénárd

 

Nyitókép: Mandiner-archív

Az európai együttműködés gyökereiről és történelmi fordulópontjairól szólva a csodák erejéről beszélt. Meglepő egy szakmai rendezvényen.
Nem tudom, ön hisz-e a csodákban, én igen. Azért hiszek, mert láttam egyet az életem során. Amikor fiatal voltam, Európa ketté volt hasítva. Egyfelől ott volt Nyugat-Európa, melynek demokratikus intézményeit fogyasztói és materialista ideológia uralta, a kontinens keleti felét pedig a kommunizmus totalitarizmusa szorongatta. A megosztottság a pusztító világháború következménye volt, és a közhiedelem szerint csak újabb világégés árán lehetett volna megszüntetni. Az azonban nukleáris háború lett volna, ami könnyen az emberi civilizáció végét jelenthette volna. Vagyis úgy tűnt, Európa kettéosztott állapotát nem lehet feloldani.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:17
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­s­­­ ­­l­­á­­n­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­­á­­r­n­­a­­k­­­ ­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
darling
2024. március 27. 22:53
Bp egy nagy halom szemétdomb, egy szabadtéri ágyváros, ahol hajléktalanok alszanak napközben a parki padokon, lepakolva, szutykos paplan, pléd, stb. Drogosok, kéregetők, földön, aszfalton fetrengők. Mai és általános belbudai kép! Ragadnak a kosztól a közjárművek! (belül, nem csak kívül). A Deák --Erzsébet tér látványa apokaliptikus kép! EZ ÍGY NEM FOLYTATÓDHAT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!