Így röhögte ki Kunhalmi Ágnes a latinul szónokló Hiller Istvánt

2023. február 28. 12:11

Jót szórakozott párttársán Kunhalmi.

2023. február 28. 12:11
null

A hétfői parlamenti ülésnap kétségkívül egyik legemlékezetesebb momentuma az volt, amikor Hiller István latinul kezdett szónokolni, saját bevallása szerint komolyan, és nem viccből. 

Mindezt azonban még az ellenzékiek is nehezen vették komolyan, Hiller saját párttársa, Kunhalmi Ágnes például teli szájjal röhög a latinos performanszon.

Íme:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Loopus
2023. március 01. 15:27
A "műfaj" nagy eredetije ebben is persze Petőfi. Amikor kicsapták Pápáról (?), talán éppen a latin miatt is, imígyen verselte meg az eseményT: Petőfi Sándor: DEÁKPÁLYÁM Diligenter frequentáltam = (szorgalmasan látogattam) Iskoláim egykoron, Secundába ponált mégis = (elégtelent adott) Sok szamár professorom. A poesisból is ebbe = (költészet) Estem inter alia; = (többek között) Absurdum pedig, de nagy, hogy = (méltánytalan, elfogadhatatlan) Ennek kelljen állnia. El sem obliviscálnak, mert = (felejtenek) Ha occasióm akadt: = (kínálkozó alkalom) Kutyáliter infestáltam = (pimaszul zaklattam) E jó dominusokat. = (tanár urakat) Egynek plane... no de minthogy Szerelemhistória, Talán jobb lesz in aeternum (mindörökre) Sub rosa maradnia. (titokban) Csak denique mi közöttünk (úgy általában) Sine fine folyt a per, (vég nélkül) S consilium abeundi (kizárási határozat, kicsapás) Lett a vége breviter. (rövid úton) Ergo mentem, és vagáltam (csavarogtam) A hazában szanaszét; Verte tandem a bal combom (végre) Kard... azaz hogy panganét. (írótoll) Dunavecse, 1844. április - május
5m007h 0p3ra70r
2023. március 01. 10:25
Milyen új korszakot említett a végén? Mert az elején meg azt mondta, hogy egy régi korszak köszöntött be újra. Most akkor mi a faszt akart itt elbábozni pontosan?
amca
2023. február 28. 22:28
Hiller igazi baromez. Ha esetleg papír nélkül elmondta VONA... Magas ,mint a malacnak a jegenye.
Petana
2023. február 28. 20:25
Ez a felszólalás a leginkább azért gáz, mert megmutatja, mennyire lenézi a saját szavazóit , akiknek szólt ez a "műsor".Ide lövi be a hívei kulturális színvonalát, komolyan?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!