„Az amerikaiak a kémléggömb lelövésével veszélyes precedenst teremtettek” – itt a Világrend új adása (VIDEÓ)

2023. február 15. 16:36

„Ez egy üzenet volt a kínaiak részéről, hogy ‘Hello, képesek vagyunk itt tartózkodni’. A jelekből ítélve ez valóban egy katonai célú kínai léggömb volt.” – Hova eszkalálódhat a kémhőléggömbös fiaskó? Hol tart Kína a kémtechnológia fejlesztésében, illetve a kiberhadviselésben? Somkuti Bálint válaszol a Mandiner Világrend adásában.

2023. február 15. 16:36
null
Maráczi Tamás
Maráczi Tamás

***

A kémkedés folyamatosan működik; ahogy Angela Merkel telefonját is lehallgatták, nem kizárt, hogy a kémhőlégballonos kémkedés is bevett gyakorlat mindkét félnél” – mondja a Mandiner Világrend című műsorának vendége. A biztonságpolitikai szakértő szerint a kémhőlégballonok pontosabb felderítő eszközök, mint a kémműholdak – pontosabb felvételeket tudnak készíteni, és korlátlan ideig ott tudnak tartózkodni egy objektum felett.

Ha a kínai léggömb a szolgálati magasságában, vagyis 20 ezer méter folött maradt volna, nem vették volna észre lentről. De lejjebb jött, és napokig látható magasságban repült, ráadásul a montanai amerikai légibázis fölött, ahol az amerikai interkontinentális ballisztikus rakéták jelentős részét tárolják.

Ez egy üzenet volt a kínaiak részéről, hogy „Hello, képesek vagyunk itt tartózkodni”” – vélekedik a kutató, aki szerint a jelekből ítélve vélhetően valóban egy katonai célú kínai léggömböt lőtt le február 4-én az amerikai légvédelem.

Milyen azonosítatlan repülő tárgyakról készített felvételeket az amerikai haditengerészet? Hol tart Kína a kémtechnológia fejlesztésében, illetve a kiberhadviselésben?

A műsor vendége: Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója.

--

A beszélgetést itt nézheti meg:

--

Az adást az alábbi linken hallgathatja meg:

Anchor - The easiest way to make a podcast

Create, distribute, host, and monetize your podcast, 100% free.

--

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smokey eye
2023. február 16. 11:15
Hűűű vazze ! Ez az ember óriási csalódás . Tömény hülyeségeket beszél . " A léggömb 4 napig lebegett az amerikai bázis felett . Mert valami vezérlése van . " De mégis hogyan ? A hőlégballonokat csak korlátozottan lehet irányítani, az ember nélküli nem HŐ, hanem hélium ballonokat meg még ennyire sem . Ilyen nagy magasságban nem használnak hőlégballont, mert irdatlan mennyiségű üzemanyag ( gáz ) kellene hozzá . Ehh ! Nem sorolom tovább . Eddig ezt a Somkutit, kicsit komolyabban vettem, mint a többi " szakértőt " , de ez csak idáig tartott .
madárinfluencer
2023. február 16. 09:30
Ez az egész lufi ügy röhejes, hiszen minden nagyhatalom kémkedik a másik ellen, minden elképzelhető módon. Ezt a kémlufit csak a Kína elleni hergelés miatt fújták ilyen óriásira.
Idegsebész
2023. február 16. 07:27
Furcsa, hogy nem kormányozzák le a földre és vizsgálják ott, furcsa ez a lelövés, üzenete van.
Megtalálta
2023. február 16. 01:15
Az egész csak figyelemelterelés Seymour Hersh cikkéről, amiben az Usa kormányzatát (és a norvégokat) vádolja az Északi Áramlat felrobbantásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!