Blatter lemondását akarják a FIFA szponzorai

2015. október 03. 15:05

A FIFA legnagyobb támogatói Sepp Blatter lemondását követelik, de a svájci sportdiplomata maradni fog a februári tisztújításig.

2015. október 03. 15:05

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA főszponzorai egymás után adtak ki nyilatkozatot arról, hogy Sepp Blatternek, a szervezet vezetőjének azonnal le kell mondania. A nyilatkozattevők között van a Coca-Cola, a McDonald’s, a Visa és a Budweiser tulajdonosa, az Anheuser-Busch InBev. A cégek nem írtak arról a közleményekben, hogy megvonnák a támogatást a szövetségtől, amennyiben Blatter mégis a posztján maradna a februári tisztújításig.

A Coca-Cola közleményében az írta: Sepp Blatter minden hivatalban töltött napjával rombolja a FIFA hírnevét, míg a McDonald’s szerint az elmúlt hetek eseményei miatt tovább csökkent a szervezet iránti bizalom. A főszponzorok szerint az elnök személye akadályozza az átfogó reformokat.

A cégeknek Blatter az ügyvédjén keresztül üzent. A FIFA vezetője nem fog lemondani, mivel szerinte a távozása nem lenne a szövetség érdeke, és nem gyorsítaná meg a reformfolyamatot. A svájci főügyész egy hete jelentette be, hogy korrupció vádjával nyomozást indítottak Sepp Blatter ellen. A FIFA 14 egykori és jelenlegi tisztségviselője ellen már korábban nyomozást indítottak a hatóságok.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
UvegSam
2015. október 04. 13:32
A vén buzira lökjenek már pár lapáttal, a balkánt megszégyenítő korrupciók után miért nincs legalább előzetesben?!
Pandaka pygmaea
2015. október 04. 08:00
Blatter maga a kétlábon járó korrupció. Amíg ott rontja a levegőt a megkövült, velejéig korrupt, évtizedes kapcsolatrendszerével, addig nem lesz változás.
Tintamin
2015. október 03. 17:21
Ez a korrupt fasz még nem mondott le??? Vihetné magával a másik ocsmány honfitársát is a nemzetközi jégkorongszövetség éléről...
trespass
2015. október 03. 16:46
Már a 70. születésnapját is a sitten kellett volna ünnepelnie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!